Messenslijpers

Messen verliezen door de tijd heen hun scherpte. Door regelmatig uw messen te slijpen met een messenslijper of aanzetstaal (wetstaal) blijven uw messen vlijmscherp. Messenslijpers zijn eenvoudig te gebruiken. De geleiding van uw mes zorgt automatisch voor de juiste slijphoek, één van de belangrijkste aspecten bij het slijpen van een mes. Ook kunt u ervoor kiezen uw messen te slijpen met een aanzetstaal. Door het gebruik van een aanzetstaal brengt u uw mes snel en gemakkelijk weer op scherpte door uitsteeksels te verwijderen. Een scherp mes snijdt fijner, sneller en preciezer.
 

Messen Slijpen

Een scherp mes is veiliger dan een bot mes, doordat je met minder kracht hoeft te snijden is de kans op wegglijden of wegschieten van het voedsel kleiner. Dat is de reden dat professionele mesgebruikers, zoals chef-koks en slagers hun mes na iedere 10 a 20 keer snijden langs een aanzetstaal halen.