Menu
Menu
Type Product
Materiaal
Kleur
Type Aanbaklaag
Merk
Serie
Geschikt voor
Koudgrepen
Inhoud (liter)
Vaatwasserbestendig
Lengte (cm)
Breedte (cm)
Hoogte (cm)
Diameter (cm)
Prijs
Levertijd
Korting

Snelkookpan

Een snelkookpan wordt ook wel hogedrukpan genoemd. De pan dankt zijn naam aan het feit dat in deze pan levensmiddelen onder hoge druk worden gekookt. Hierdoor raakt de kooktemperatuur boven de 100° Celsius en worden de gerechten sneller gaar. U kunt door op onderstaande afbeeldingen te klikken meer informatie vinden over de snelkookpannen in ons assortiment en u heeft de mogelijkheid de pan direct aan uw winkelwagen toe te voegen. Daarnaast heeft Kookexpert veel verschillende snelkookpannen welke geschikt zijn voor inductie. Gebruik de filter aan de linkerkant om deze te selecteren. Let daarnaast op het oranje 'sale' label, deze laat namelijk de snelkookpan aanbiedingen zien!

Hogedrukpan

Door gebruik te maken van een snelkookpan bent u instaat om te koken onder hoge druk wat er voor zorgt dat uw gerechten sneller klaar zijn. Daarnaast blijven de vitamine beter behouden door de kortere bereidingstijd. Bent u op zoek naar een specifiek merk? Kookexpert heeft voor u snelkookpannen van onder andere BK, Fissler en WMF. Kookexpert biedt naast snelkookpannen een breed assortiment aan kwalitatief hoogwaardige pannen aan. Indien u nog vragen heeft over bovenstaande pannen dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Inhoud van de snelkookpan

Voor een snelkookpan heeft u een aantal vuistregels voor wat betreft de inhoud. Deze hangen af voor hoeveel personen u een gerecht maakt:
Voor 1 tot 2 personen: een snelkookpan van 2,5 liter
Voor 2 tot 3 personen: een snelkookpan van 3,5 óf 4,5 liter
Voor 3 tot 4 personen: een snelkookpan van 6 liter
Voor 4 tot 5 personen: een snelkookpan van 8 liter
Voor 5 personen of meer: een snelkookpan van 10 liter of groter

Beste snelkookpan

Door verschillende onafhankelijke websites is beoordeeld dat de BK snelkookpan het best getest is, gevolgd door de WMF Perfect snelkookpan. De Fissler Vitaquick snelkookpan is daarnaast als derde uit de tests gekomen. Alle 3 de snelkookpannen heeft Kookexpert voor u in het assortiment!

Elektrische snelkookpan

Met een elektrische snelkookpan zet u in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. De snelkookpannen zorgen ervoor dat de gaartijden tot 70% korter zijn. U kunt de elektrische snelkookpannen gebruiken op alle soorten kookplaten.

Hoe werkt een snelkookpan?

Wanneer u het water in de snelkookpan gedaan heeft, sluit u het deksel en stelt u de gewenste stand in met behulp van de drukregelaar. Wanneer u de snelkookpan op de warmtebron plaatst, zal de druk in de pan toenemen. Door middel van de drukregelaar kunt u zien hoe ver uw gerecht in het kookproces is. Wanneer dit te snel of te langzaam gaat, kunt u dit bijstellen door de warmtebron harder of zachter te zetten. Wanneer het kookproces klaar is, haalt u de druk van de pan en voila, u heeft een heerlijk gerecht met de snelkookpan gekookt! Hoe lang de kooktijd van de snelkookpan is hangt van het specifieke gerecht af.

Snelkookpan inductie

Om een snelkookpan te kunnen gebruiken op een inductieplaat dient de snelkookpan voorzien te zijn van een bodem van inductiegeschikt materiaal. Het voordeel van inductiepannen is dat de bodem gelijkmatig opgewarmd wordt. Hierdoor zal de inhoud evenredig opgewarmd worden. Op Kookexpert vindt u een ruim assortiment aan snelkookpannen. Bent u op zoek naar een specifiek soort snelkookpan? Maak dan gebruik van de filters om uw zoekresultaten te verkleinen.