Menu
Menu
Materiaal
Kleur
Merk
Serie
Prijs
Levertijd
Korting

Pollepel

Een pollepel is een lepel met een lange steel die wordt gebruikt om te roeren in soep, saus of pap. Daarnaast wordt het gebruikt om eenvoudig jus op te scheppen. De pollepels zijn gemaakt van massief beukenhout en zijn daardoor hittebestendig tot 245 graden.

Pollepels

Er zijn verschillende soorten pollepels: houten pollepels, kunststof pollepels, metalen pollepels en juslepels. De juslepel is een kleinere variant van de pollepel die enkel gebruikt wordt voor het opscheppen van jus. De andere pollepels worden gebruikt om te roeren in soepen, sauzen of pap. Met een pollepel kunt u ook erg eenvoudig maaltijden in porties opscheppen.

Houten pollepel

De keuze voor een houten pollepel is een goede keuze. Bij een houten pollepel is het namelijk zo dat zodra ermee geroerd wordt, de olie en het vocht uit het eten getrokken worden. Dit gaat in de pollepel zitten en verklaard tevens waarom uw pollepel verkleurd zodra hij gebruikt is. Dit klinkt misschien niet heel hygiënisch, maar niets is minder waar. Volgens onderzoekers komen de bacteriën niet uit de pollepel en dus is uw eten veilig voor bacteriën en andere schadelijke stoffen.