Santokumes

Het santokumes is de Japanse variant van het koksmes. De naam van dit mes betekent 'drie deugden' in het Japans, wat van toepassing is op de verschillende technieken waarvoor het mes gebruikt kan worden. Zo is een santokumes onder meer geschikt voor het snijden van plakken, het maken van blokjes en het fijnsnijden van vlees, vis en groenten.

48 artikelen 1 - 48 van 48

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Santokumes Scanpan Classic 18 cm

Santokumes Scanpan Classic 18 cm

€ 49,90

€ 29,95

Santokumes BK Skills

Santokumes BK Skills

€ 45,95

€ 34,95

48 artikelen 1 - 48 van 48

Santokumessen

Santokumessen verschillen vooral in scherpte en dikte van de Europese varianten. Een Santokumes wordt doorgaans geslepen onder een hoek van 15 graden, waardoor deze messen scherper zijn dan Europese messen. Westerse messen worden vooral geslepen onder een hoek van 20 graden. Een Santokumes is hierdoor ook fragieler dan een Europees mes. Een Santokumes is in principe voor drie taken geschikt: plakken snijden, dobbelsteentjes maken en fijnsnijden.


Santokumes kopen?

Bent u van plan om een Santokumes te kopen? Dan moet u zich er van bewust zijn dat de Santokumessen een andere snijtechniek vereisen. Met een Santokumes moet u recht naar beneden te snijden, zodat u slechts kort contact maakt met de snijplank om het tempo er in te houden. Voordat u aan de slag gaat met dit mes is het verstandig om deze techniek te oefenen om eventuele verwondingen te voorkomen.


Japanse messen

Japanse mensen worden van de hoogste kwaliteit materialen gemaakt. Deze mensen zijn vlijmscherp en extra hard. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabel gebruik in de keuken, maar ook voor een erg lange levensduur. Met een Japans mes kunt u jaren enthousiast aan de slag in elke keuken.