Menu
Menu
Materiaal
Kleur
Merk
Serie
Geschikt voor
Inhoud (liter)
Vaatwasserbestendig
Lengte (cm)
Breedte (cm)
Prijs
Levertijd
Korting

Tajine

De Tajine is afkomstig uit de Marokkaanse keuken en is een stoofpot gemaakt van aardewerk. Een Tajine bestaat uit twee delen, een schaal en een hoge kegelvormig deksel en heeft ongeveer dezelfde werking als een stoofpot of braadpan. Het verdampte vocht loopt via de speciale koepelvormige deksel terug op de ingrediënten. Hierdoor behoudt het gerecht de vitaminen en mineralen beter, verder blijft het gerecht heerlijk sappig. Het bekendste merk in tajines is het authentieke merk Le Creuset. U kunt op onderstaande afbeeldingen klikken voor meer informatie en om het product aan uw winkelwagen toe te voegen.

Tajine kopen

De tajine is een pan die zijn oorsprong vindt in de Marokkaanse keuken. Het is een stoofpot gemaakt van aardewerk. Bij het koken met een tajine slaat condens neer op de deksel van de pan en deze condens loopt dan weer terug de schaal in, daarmee is de werking van een tajine te vergelijken met die van een braadpan. Naast de tajine heeft de Kookexpert een groot assortiment aan andere kwalitatief hoogwaardige pannen. Indien u nog vragen heeft over bovenstaande pannen dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Tajine inductie

Er zijn speciale Tajines waarmee u kunt koken op een inductiekookplaat. Het voordeel van koken met een Tajine op een inductieplaat vergeleken met gas is onder andere de snelheid waarmee de temperatuur geregeld kan worden. Daarnaast is koken op inductie veel veiliger, omdat de plaat zelf amper warm wordt en snel kouder wordt na gebruik. Ook reageert de plaat niet meer zodra de Tajine er af is gehaald.

Tajine gietijzer

Een Tajine gemaakt van gietijzer is over het algemeen duurder dan de traditionele tajine. Dit is simpelweg te verklaren aan de hand van het gebruikte materiaal dat nou eenmaal duurder is. Toch kent een gietijzeren tajine een aantal voordelen. Zo is het materiaal geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Daarnaast is de tajine eenvoudig te reinigen en zelfs vaatwasserbestendig. Ook is het mogelijk om vlees aan te braden. Kortom, een tajine van gietijzer kent veel voordelen!