Menu
Menu
Type Product
Materiaal
Kleur
Merk
Prijs
Levertijd

Rookoven

Een rookoven is een zeer geliefd middel voor de bereiding van vlees- en visgerechten, omdat deze een heerlijk rokerige smaak aan al uw gerechten geeft. Bij een rookoven wordt de gehele ruimte op een dusdanige manier afgesloten, dat er geen zuurstof, maar enkel rook bij de gerechten kan komen. Dit creëert een unieke smaak bij ieder gerecht. Op Kookexpert kunt u kiezen uit rookovens in zowel grote als kleine maten. Door te wisselen in rookmot of houtsnippers kunt u bovendien wisselen in smaak. Bekijk hieronder het volledige assortiment!

Rookoventje

De rookovens op Kookexpert zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn gemaakt van stevige materialen, waardoor deze jarenlang de mooie kwaliteit blijven behouden. Koken met een rookoven is de perfecte manier om op een snelle en gezonde manier een heerlijke maaltijd te creëren. Door te koken met rook hoeft u geen ongezonde vetten of zouten toe te voegen om smaak te creëren. U kunt kiezen uit een uitgebreide collectie houtsnippers en rookpellets, waarmee u eenvoudig kunt wisselen van smaak bij de bereiding van uw gerechten. Gebruik de filters aan de linkerzijde van het scherm om het zoeken zo eenvoudig mogelijk te maken.

Rookoven kopen

Weet u al welke rookoven u wilt kopen? Hierbij leggen wij graag even uit hoe een rookoven te werk gaat. In een rookoven wordt de ruimte afgesloten. Hierdoor kan er geen zuurstof meer bij komen. De rookmot, rookpallets of houtsnippers onder in de rookoven gaan hierdoor smeulen. De rookontwikkeling die hier uit voorkomt geeft een heerlijke typische rokerige smaak aan het eten.

Rookmot

Op Kookexpert treft u een breed aanbod aan rookmot. Maar wat is rookmot nou eigenlijk? Rookmot geeft het eten extra smaak op uw houtskoolbarbecue of rookoven. Onder het rookmot aanbod kan gekozen worden uit diverse soorten hout om mee te roken. De verschillende soorten hout voegen ook verschillende aroma's toe aan het eten. Door van te voren goed na te denken over het eten op de barbecue kunt u precies afstellen welk rookmot geschikt is voor de barbecue in de avond.