Braadpan

Een braadpan wordt ook wel sudderpan of stoofpan genoemd en is uitermate geschikt om vlees, gevogelte of wild heerlijk te braden of zacht te laten sudderen. Door de dikke bodem van deze pannen wordt de de warmte gelijkmatiger verdeeld en dit zorgt voor een perfecte bereiding van het product. Het meest verkochte merk in braadpannen is Le Creuset, maar ook braadpannen van onder andere de populaire merken Fissler, BK, Combekk en WMF zijn verkrijgbaar. Het assortiment braadpannen van Kookexpert is zeer uitgebreid, met een grote variëteit aan kleuren en maten. Zo kunt u braadpannen of stoofpannen met een diameter tussen 10 cm en 40 cm bestellen, of de keuze maken tussen een lage of hoge pan.

1 - 80 van 130

 

1 - 80 van 130

Braadpannen

Een braadpan is uiterst geschikt voor het bakken, sudderen of stoven van vlees, gevogelte of wild. Een braadpan of stoofpan is een klassiek product in de keuken omtrent het bakken en braden. Naast de braadpannen heeft de Kookexpert een groot assortiment aan andere kwalitatief hoogwaardige pannen.


Emaille

Een braadpan of stoofpan kan van verschillende materiaalsoorten geproduceerd worden. Over de meest gebruikte materiaalsoorten als gietijzer en aluminium wordt vaak nog een emaille laag aangebracht. Dit is een beschermlaag van gesmolten glas, welke ervoor zorgt dat het oppervlak enorm sterk en glad is, wat het materiaal heel duurzaam en niet brandbaar maakt.


Warmtebronnen

De braadpannen of stoofpannen zijn voor veel verschillende warmtebronnen geschikt. Naast de traditionele gas kookplaten zijn deze ook uitermate geschikt voor inductie, keramische, halogene of elektrische kookplaten. Tot slot zijn ook vrijwel alle braadpannen geschikt om in de oven te plaatsen!