Menu
Menu

Braadpan kopen

Materiaal braadpan

Emaille braadpan

Een beschermlaag van gesmolten glas dat wordt aangebracht op aardewerk of metalen zoals gietijzer en aluminium. Hierdoor ontstaat een ontzettend glad, sterk oppervlak dat geen stoffen afgeeft. De voordelen van email zijn de hoge hygiëne door het gladde oppervlak, het feit dat deze laag niet brandbaar is en bovendien heel duurzaam.


+Geschikt voor mensen met een allergie voor nikkel+Meest duurzame materiaal

-Lastig schoon te maken door warmte

Gietijzeren braadpan

Gietijzer wordt verkregen door een omsmelting van onder andere ruw ijzer. Dit materiaal is in staat om warmte zeer goed vast te houden en gelijkmatig te verdelen over de bodem, waardoor uw gerechten extra smaakvol worden en u bovendien zeer duurzaam kunt braden en stoven. Een gietijzeren pan is zwaar en heeft bovendien ook een zwaar, robuust deksel dat de pan goed afsluit.

+Beste materiaal voor een stoofgerecht
+Houdt warmte zeer sterk en lang vast+Sterk geleidend materiaal-Zwaar materiaal-Warmt relatief langzaam op

RVS braadpan

Roestvrij staal is een legering van voornamelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Een pan van RVS is ontzettend hard en is van zeer hoge kwaliteit wanneer het RVS 18/10 (18% chroom en 10% nikkel) betreft. RVS is bijzonder eenvoudig te reinigen en bovendien bestand tegen de vaatwasser. Let bij een RVS braadpan wel op het feit dat deze ontzettend warm kunnen worden.

+Roest niet+Bijzonder hygiënisch-Niet onderhoudsvrijAluminium braadpan

Aluminium is een licht materiaal dat scheikundig gegenereerd wordt. Het grootste voordeel van een aluminium pan is het feit dat deze licht van gewicht is. Een aluminium pan kan soms tot wel een derde lichter zijn dan andere soorten pannen. Een fijne eigenschap van dit metaal is de sterke geleiding van warmte, waardoor aluminium vaak gebruikt wordt in de bodem van andere soorten pannen.

+Sterke geleider+Licht van gewicht-Niet vaatwasserbestendig-Minder geschikt voor het gasfornuis en inductie

Speciale functies braadpan

Braadpan anti-aanbaklaag

Er is de afgelopen jaren veel gesproken over de anti-aanbaklaag. In de aanbaklagen worden stoffen als Teflon en PFOA gebruikt. Bij verhitting van deze stoffen komen dampen vrij die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. De laatste stof is sinds 2015 echter verboden bij de productie van anti-aanbaklagen.

Er zijn tegenwoordig echter genoeg gezonde alternatieven. Green Pan bijvoorbeeld heeft pannen op de markt gebracht met een Thermolon anti-aanbaklaag, dat geen enkele schadelijke stof bevat.

Braadpan vaatwasserbestendig

De roestvrij stalen pannen uit ons assortiment zijn vaatwasserbestendig. Dit houdt in dat zij op een normaal programma gewassen kunnen worden. Dit geldt ook voor sommige pannen van aluminium, emaille en gietijzer. Let goed op de voorschriften die de fabrikant bij de pan geeft. U dient zich hier te allen tijde aan te houden.
Prijsklassen braadpan

Simpele oplossing (tot € 50)

Voor de student of starter is een braadpan van BK een goede optie. Deze braadpannen van emaille, gietijzer of keramiek zijn van een prima kwaliteit tegen een lage prijs. De prijs-kwaliteitsverhouding is dus goed in evenwicht bij deze braadpannen. In ons assortiment vindt u braadpannen met een diameter vanaf 18 cm, wat uitstekend geschikt is voor kleinere warmtebronnen.

Beste keus (€ 50 - € 100)

Zoekt u een kwalitatief hoogwaardige pan waarmee u jaren vooruit kunt? In deze prijscategorie vindt u verschillende pannen van merken als BK en Riess, die geschikt zijn voor meerdere warmtebronnen. Bovendien zijn deze braadpannen geschikt voor de vaatwasser en voorzien van een gezonde anti-aanbaklaag.

Voor de liefhebber (€ 100+)

U wenst enkel het beste van het beste. De braadpannen van merken als Le Creuset, Fissler en WMF komen daarvoor in aanmerking. Deze braadpannen zijn gemaakt van sterke materialen als geëmailleerd gietijzer en RVS. Door een dikke bodem, wanden en deksel blijft warmte goed behouden en verdeelt over de pan. Hierdoor kunnen gerechten van absolute topkwaliteit worden bereid.

Best verkochte braadpannen