Menu
Menu
Kleur
Type Aanbaklaag
Merk
Serie
Geschikt voor
Inclusief Deksel
Antiaanbaklaag
Koudgrepen
Inhoud (liter)
Vaatwasserbestendig
Lengte (cm)
Breedte (cm)
Hoogte (cm)
Diameter (cm)
Prijs
Levertijd
Korting

Gietijzeren Braadpan

Een gietijzeren braadpan wordt veelal gezien als de klassieke braadpan. Een braadpan van gietijzer wordt gefabriceerd door een omsmelting van ruw ijzer. Deze braad- of stoofpannen zijn door de materiaalsoort zeer duurzaam en gaan minimaal een leven lang mee. Daarnaast wordt door het gietijzer de warmte gelijkmatig verdeeld en houdt de pan deze warmte ook zeer goed vast. Hierdoor kunt u zeer duurzaam koken met deze pannen. Het meest bekende merk van gietijzeren braadpannen is Le Creuset, maar naast dit merk zijn ook merken als BK, Combekk en Sola beschikbaar.

Braadpan Gietijzer

Een braadpan van gietijzer wordt vaak nog afgewerkt met een laag van emaille. Dit zorgt ervoor dat het materiaal nog sterker en duurzamer wordt. Daarnaast is het oppervlak hierdoor glad en geeft het geen stoffen af. Hierdoor is de hygiëne van deze pannen zeer goed! Op de Le Creuset braadpannen zit levenslange garantie. Dit komt omdat het merk dusdanig goed is dat het niet kapot zou moeten gaan. Als dit dus wel gebeurt, zal de pan vergoed worden.

Gietijzeren braadpan 24 cm

Al tientallen jaren is de gietijzeren braadpan een populair item in de Hollandse keuken. Een gietijzeren braadpan is de ideale warmtegeleider en gaat daarnaast ook enorm lang mee. Omdat dat pan van stevig ijzer is duurt het even voordat het helemaal opgewarmd is. Maar zodra de braadpan eenmaal de juiste temperatuur te pakken heeft, blijft hij een tijd lang warn. De braadpannen in ons assortiment zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, merken en maten. Zo ook in de maat 24 cm.

Gietijzeren braadpan 28 cm

De gietijzeren braadpannen uit ons assortiment zijn van uitstekende kwaliteit en worden aangeboden door gerenommeerde merken. Zo vindt u pannen van onder andere Le Creuset en kunt u kiezen uit verschillende kleuren en maten. Ook de populaire maat '28 cm' is verkrijgbaar bij Kookexpert. Neem een kijkje in ons assortiment en kies de braadpan die aan uw wensen voldoet.