Menu
Menu

Hoe versier je een taart?

De basis

Als eerst is de keuze van een goede taartvorm belangrijk, dit is namelijk de basis van een goede taart. Hieruit heeft u de keuze uit verschillende vormen zoals rond, vierkant of rechthoekig. Wat naast een goede taartvorm erg belangrijk is voor een taart, is dat de taartvoorbereiding gelijkmatig gaart. Dit zorgt ervoor dat de taart vlak is en makkelijker te decoreren is. 

Een ander advies: geeft de voorkeur aan een siliconen- of antiaanbakvorm zodat het ontvormen makkelijker gaat. Als u deze nog niet heeft bieden wij een ruim aanbod aan welke hieronder te zien is. Daarnaast kunt u ook altijd gebruik maken van bakpapier.

De volgende stap

Weegschaal

Een ander geheim voor de perfecte cakebodem is om het cakebeslag te wegen. Door middel van een keukenweegschaal kunt u de juiste hoeveelheid van het ingrediënt afwegen. Op deze manier hebben alle onderdelen van de cake dezelfde vorm en is het veel gemakkelijker om de verschillende biscuitgebak samen te voegen tot één taart.

Broodmes 

Naast een weegschaal is een broodmes ook erg handig om te gebruiken. Soms komt het voor dat de cake niet plat genoeg is om te decoreren of netjes op elkaar te zetten. In dit geval kan een broodmes gebruikt worden om het biscuit in de gewenste vorm te snijden. Broodmessen zijn lang en scherp genoeg om je cake te snijden. Hierdoor kunt u makkelijk een samenstelling maken van meerdere stukken.

Klaar om te decoreren

Als de cake net uit de oven komt is het nog te heet om te decoreren. Om het toch zo snel mogelijk te decoreren kunt u de cake laten afkoelen tot kamertemperatuur door het ongeveer 2 uur in de koelkast te zetten. Als u langer de tijd heeft om te decoreren raden we aan de cake een nacht in de koelkast te laten staan. Hierdoor zal de decoratie niet snel smelten waardoor de kans kleiner is dat de decoratie bederft.

Kleine tip: Je kunt folie om de cake wikkelen als je hem in de koelkast legt, zo voorkom je dat er cakekruimels overal op je werkblad en je koelkast terecht komen.

De taart is nu klaar om versierd te worden. Om eenvoudiger te decoreren kunt u deze op een vlakke ondergrond plaatsen. Op onze site hebben we taart standaards die perfect zijn als decoratie-ondersteuning. Daarnaast is een standaard ook ideaal om de taart na decoreren op te serveren.

Kleine tip: voordat u de taart op het display plaatst, kunt u een lepel cakebeslag op het display doen, zodat het als lijm fungeert om de taart meer op zijn plaats te houden tijdens het decoreren.

Het benodigde keukengerei

Het versieren van een cake wordt makkelijker wanneer u het juiste keukengerei bij handen hebt. Dit zijn de gebruiksvoorwerpen die volgens ons essentieel zijn in de keuken om een taart zo gemakkelijk mogelijk te decoreren.

Maryse

De maryses zijn nodig voor de decoratie van een taart. U kunt uw spatel gebruiken om de ganaches en crèmes die in het decoratieproces worden gebruikt, uit te smeren en glad te strijken.

Spuitzak

De spuitzak is het gereedschap waarmee allerlei decoraties voor de taart gemaakt kunnen worden. Of het nu gaat om het manipuleren van de ganaches, het creëren van patronen of het garneren van de binnenkant van de cake.

Spuitmond

Spuitzakken gaan hand in hand met spuitmonden die in verschillende vormen verkrijgbaar zijn, zodat er verschillende decoratiestijlen gecreëerd kunnen worden.

Zeef

Een zeef kan nodig zijn als je poedersuiker of cacao op je cake wilt strooien. Ze zijn zeer effectief en stellen u in staat een extra decoratief detail te creëren, vooral voor de laatste hand

Taartschep

De taartscheppen worden gebruikt om de taart netjes aan te snijden, maar ook als u besluit een suikerpasta te hanteren. Taartscheppen zijn speciaal gevormd voor cakes om het snijden en serveren gemakkelijker te maken.

Deegroller

De deegroller is handig als u suikerdeeg wilt gebruiken. Dit zijn vaak houten rollers die erg praktisch zijn om taartdeeg uit te rollen of om suikerpasta gelijkmatig op de taart te verspreiden om het te versieren.

Voedselborstel

De voedselborstel heeft u nodig om meer fondant aan de taart toe te voegen. Ze zijn ook handig als u eetbare verf wilt gebruiken om ontwerpen en patronen op de taart te maken.

Garde

De garde gaat hand in hand bij de taartbereiding maar ook bij de bereiding van een ganache. U kunt altijd een staande mixer gebruiken, maar als u deze niet hebt, zijn de gardes erg handig om een ​​luchtige ganache te maken die perfect op de biscuit blijft zitten.

De binnenkant van de taart versieren

Er zijn verschillende manieren om de taart te versieren. Het is heel goed mogelijk om de binnenkant te vullen zodat de taart bij het aansnijden mooi, maar vooral nog lekkerder is. De binnenkant kan gevuld worden met een smaakvulling naar wens; chocolade, fruit of noten. Voor meer frisheid kunt u ook gebruik maken van fruitcoulis. Wanneer u er voor kiest om van de taart een verrassingscake te maken kan de binnenkant gevuld worden met bijvoorbeeld hagelslag, ijs of snoep. Dit zorgt voor een verrassend effect voor zowel de uitstraling als de smaak.