Menu
Menu

Kies je mixer of blender

Alles over de blender en mixer

Wat is een blender?

Met de blender maak je soepen op koude winterdagen, sauzen bij je gerechten of zelfs verse smoothies op warme zomerdagen. Een blender zorgt ervoor dat de ingrediënten heel klein worden. Bij een mixer blijven er over het algemeen wat grotere stukjes. Behalve dat het gemakkelijk te gebruiken is, kun je allerlei soorten voedsel "mixen". Let op: hoe groter de capaciteit, hoe hoger de prijs.

Wat is een mixer?

De mixer heeft een groot draaiend mes op hoge snelheid, waardoor je de ingrediënten mixt met behoud van hun component. De mixer heeft een lager vermogen dan de blender waardoor er bij een mixer vaker grovere stukjes kunnen overblijven dan bij een blender. Met de mixer maak je babypuree, verse vruchtensappen, coulis of mousselines of koude soepen en nog veel meer.

Wat zijn de verschillen tussen een mixer en een blender?

  • Het eerste verschil is dat een blender veel krachtiger is dan een traditionele mixer.

  • De blender is veelzijdig, je kunt er je eten mee mixen, malen, hakken, ijs crushen en meer...

  • De blender elimineert de klontjes volledig, voor een mooie en uniforme textuur

  • Wie krachtiger zegt, zegt luider! De blender maakt veel luidruchtiger dan de blender

  • De mixer is veel minder omvangrijk.

Welke blender kiezen?

De kracht

Het vermogen van de blender is belangrijk, voor klassiek gebruik adviseren wij een vermogen tussen de 200 en 500 watt. Voor het gebruik van vast voedsel zoals ijs raden wij een blender aan met een vermogen tussen 500 en 1000 watt. U kunt echter het vermogen gebruiken dat u wilt!

+ Mogelijkheid om elk soort voedsel te "mixen"

+ Tijdsbesparing

- Veel luider

- De hogere prijs

De capaciteit

De capaciteit van uw blender is ook belangrijk, want als uw alleen woont, heeft het geen zin om een ​​blender met een grote capaciteit te kopen, omgekeerd als uw een groter gezin hebt zal een blender met een capaciteit van 6.50L of meer bij u passen. Let op: hoe groter de capaciteit, hoe hoger de prijs. Hier vindt u alle klassieke blenders, d.w.z. 1.5L

+ Verschillende maten beschikbaar

- Bindende reiniging

- Weinig keuzes qua capaciteit

De staafmixer

U kent waarschijnlijk allemaal de staafmixer, maar kent u ook de voordelen ervan? De staafmixer heeft verschillende voordelen, zoals de grip die wordt vergemakkelijkt door het lange handvat. Naast functioneel is de staafmixer ook erg esthetisch. De staafmixer wordt vaak verkocht met zijn accessoires (messen, bereidingsbekers, enz.)

+ Praktisch

+ Gebruiksgemak

- Beperkte autonomie

Welke mixer kiezen?

Net als bij de blender is het vermogen het belangrijkste criterium voor de mixer. Het algemene vermogen van een mixer is 180 tot 800 watt. Er zijn verschillende soorten blenders, de staafmixer, de standaard blender voorzien van een bakje.

  • De blender voor een aanzienlijk lagere prijs

  • De mixer is vaak kleiner en neemt daardoor minder ruimte in beslag in de lades.

  • Het schoonmaken van de blender is ongeëvenaard gemak, de kom en het mes kunnen in de vaatwasser.