Menu
Menu

Een ovenschaal kopen

Materiaal van de ovenschaal

Keramische ovenschaal

Voor gezond koken is keramiek een bekend materiaal bij de vervaardiging van ovenschalen. Keramische schalen zijn zeer veelzijdige schalen, die vaak worden gebruikt voor gratins omdat ze een goede warmteverdeling mogelijk maken. We raden je aan om keramische schalen te kiezen van bekende kwaliteitsmerken die bestand zijn tegen hitte en niet na verloop van tijd schilferen.

+ Bevat geen zware metalen

+ Duurzaam

- Materiaal zwaarder dan aluminium

Glazen ovenschaal

Ook in keukens is de glazen ovenschaal erg populair. Glas is een materiaal dat geen probleem zal hebben om zeer hoge temperaturen te weerstaan. Kies bij het kopen van je ovenschaal een kwaliteitsglas zoals licht borosilicaat om thermische schokken tegen te gaan. Kortom, de glazen schaal is hét basis- en familiegerecht om in huis te hebben!

+ Bestand tegen hoge temperaturen

+ Reinigt gemakkelijk

- Redelijk zwaar materiaal

RVS ovenschaal

RVS is een populair materiaal voor de professionele keuken omdat het bestand is tegen hoge temperaturen, duurzaam en hygiënisch is. De roestvrijstalen pan zorgt ook voor een uitstekende warmteopslag. Als u op zoek bent naar een ovenschaal voor een lagere prijs, raden wij u zonder aarzelen een schaal in dit materiaal aan.

+ Duurzaam

+ Lichtgewicht

- Niet magnetronbestendig