Menu
Menu

Een ovenschaal kopen

Materiaal van de ovenschaal

Keramische ovenschaal

Voor gezond koken is keramiek een bekend materiaal bij de vervaardiging van ovenschalen. Keramische schalen zijn zeer veelzijdige schalen, die vaak worden gebruikt voor gratins omdat ze een goede warmteverdeling mogelijk maken. We raden je aan om keramische schalen te kiezen van bekende kwaliteitsmerken die bestand zijn tegen hitte en niet na verloop van tijd schilferen.

+ Bevat geen zware metalen

+ Duurzaam

- Materiaal zwaarder dan aluminium

Glazen ovenschaal

Ook in keukens is de glazen ovenschaal erg populair. Glas is een materiaal dat geen probleem zal hebben om zeer hoge temperaturen te weerstaan. Kies bij het kopen van je ovenschaal een kwaliteitsglas zoals licht borosilicaat om thermische schokken tegen te gaan. Kortom, de glazen schaal is hét basis- en familiegerecht om in huis te hebben!

+ Bestand tegen hoge temperaturen

+ Reinigt gemakkelijk

- Redelijk zwaar materiaal

RVS ovenschaal

RVS is een populair materiaal voor de professionele keuken omdat het bestand is tegen hoge temperaturen, duurzaam en hygiënisch is. De roestvrijstalen pan zorgt ook voor een uitstekende warmteopslag. Als u op zoek bent naar een ovenschaal voor een lagere prijs, raden wij u zonder aarzelen een schaal in dit materiaal aan.

+ Duurzaam

+ Lichtgewicht

- Niet magnetronbestendig

Aluminium ovenschaal

Meestal zijn aluminium ovenschalen voorzien van een antiaanbaklaag. Met deze functie kunt u uw maaltijd bereiden met weinig of geen vet en uw gerecht zonder problemen schoonmaken, omdat het voedsel niet aan de bodem blijft plakken. Het is de zuinigste ovenschaal maar let op de levensduur van de ovenschaal die korter kan zijn dan bij andere materialen.

+ Antiaanbaklaag

+ Zuinig

- Minder duurzaam

Wat u moet weten!

Hoe gratineert u gerechten door het in de oven te verwarmen?

Sommige gerechten zijn nog lekkerder als ze gegratineerd zijn, zoals pastagratins of lasagne. Uw gerecht gratineren in de oven is erg gemakkelijk, net kinderspel! Haal uw favoriete geraspte kaas of snij in kleine stukjes en verdeel het over het gerecht. Zet het gerecht vervolgens gewoon in de oven op het hoogste rooster zodat de kaas smelt. Hierna kunt u genieten van een heerlijk gerecht!

Welke ovenschaal is beter voor lasagne en voor een brownie?

Over het algemeen zal, ongeacht de ovenschaal, uw lasagne of brownie gaar zijn en ongetwijfeld heerlijk! Als u echter niet de beste lasagnepan hebt, kan de lasagne aan de onderkant verbranden of aan de zijkanten te krokant worden. We raden u aan om een ​​keramische ovenschaal te kiezen die de warmte het beste verspreidt voor het koken van de lasanges. Bovendien houdt dit materiaal ze warm tijdens het gebruik. Voor uw gourmet brownie of andere taart adviseren wij u ovenschalen van roestvrij staal of aluminium met een antiaanbaklaag te gebruiken. Zo komt de cake makkelijker uit de vorm.

Op welke temperatuur moet je je gerecht opwarmen in de oven?

Het is altijd beter om je gerecht op te warmen in de oven dan in de magnetron. Het haalt de crunch niet uit je gerecht. Voor het opwarmen van je gerecht in de oven raden we aan een temperatuur van 70°C te gebruiken. Zo wordt je eten niet uitgedroogd of opnieuw gekookt, maar gewoon warm gehouden. Let bij het opwarmen van uw gerecht goed op dat het niet aanbrandt.

Hoe wast u een ovenschaal af?

Als de ovenschaal vettig is of voedselresten op de bodem zitten, kan het moeilijk zijn om deze schoon te maken. Ons eerste advies is om de bekende witte azijn te gebruiken. Kook het gewoon en laat het even op de bodem van de schaal staan. Wacht vervolgens tot de schaal is afgekoeld en schrob de vuile bodem met een aluminium spons. Citroen kan ook helpen omdat het een krachtige ontvetter is. Giet 2 eetlepels citroensap op de bodem van de schaal, breng aan de kook en de vetresten komen er vanzelf af! Ten slotte verwijdert de combinatie van zuiveringszout en afwasmiddel vetvlekken. Giet een beetje afwasmiddel in de schaal, voeg 2 of 3 theelepels zuiveringszout toe, 20 minuten laten inwerken en klaar!

Hoe lang moet een gerecht in de oven opwarmen?

Het is altijd beter om je gerecht op te warmen in de oven dan in de magnetron om de knapperige kant te behouden. De temperatuur hangt noodzakelijkerwijs af van het soort gerecht dat u wilt opwarmen en vooral van de dikte van uw bereiding. Voor pizza's, bladerdeeg, gratins is het raadzaam om ze tussen de 15 minuten (voor pizza's) en 30 minuten (voor gratins, gehakt) op te warmen.

Welke maat ovenschaal moet ik kiezen?

Of u nu lasagne, een visgerecht of een gourmetdessert maakt, het kan lastig zijn om te weten welke ovenschaal u moet kiezen. We raden daarom aan om een ​​breedte van 3 tot 4 cm per stuk per persoon te rekenen. Zo laat een schaal van 30 cm tussen het servies van 8 en 10 delen en een schaal van 40 cm 10 tot 15 delen toe. Als uw oven een inhoud van 28 liter heeft, kunt u er ronde schotels van 35 cm lang of ovale schotels van 40 cm in plaatsen. Als u nooit of heel weinig kookt voor meer dan 3 personen, kunt u beter een schotel met een kleinere oven ongeveer 20cm. Uiteraard zijn deze metingen en indicaties slechts een gemiddelde, het hangt allemaal af van uw eetlust en die van uw gasten!

Onze merken

U hebt ongetwijfeld al gehoord van het beroemde Amerikaanse merk Pyrex door zijn resistente glazen schalen: borosilicaatglas. Pyrex keukengerei is een kwalitatief hoogwaardig product. Het glas dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van ovenschalen is een zeer sterk glas dat grote temperatuurverschillen kan weerstaan. Perfect voor het dagelijkse koken! Gerechten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren op onze Cuisineetcotter.

Wie kent vandaag de dag niet het beroemde merk Le Creuset? Dit Franse merk, meer dan 80 jaar geleden opgericht, biedt een breed scala aan hoogwaardige kookapparatuur en andere keukenartikelen. Naast de beroemde cocottes zijn de ovenschalen van Le Creuset keramische gerechten die je heel lang zult bewaren en die van generatie op generatie worden doorgegeven!

Römertopf is een Duits merk dat al zijn producten volledig vervaardigt met klei en geglazuurd keramiek om de Romeinse stijl na te bootsen. U bent volledig verzekerd van de hoeveelheid en houdbaarheid van uw ovenschaal. Sommige Römertopf-gerechten hebben een deksel, waarmee je je gerechten kunt stomen voor nog meer smaak! Ontdek ons ​​assortiment op onze website.

Het merk Peugeot wordt al meer dan 200 jaar beschouwd als het toonaangevende merk van pepermolens. Naast deze expertise vervaardigt het Franse merk ook hoogwaardige en resistente keramische ovenschalen. Peugeot schotels zijn rechthoekig, rond of vierkant en worden in verschillende kleuren verkocht. Er zit er vast eentje tussen die bij jouw keuken past!

Emile Henry is een familiebedrijf opgericht in 1850 in het zuiden van Frankrijk. Door zijn anciënniteit heeft het merk veel ervaring en kennis kunnen opdoen. Zo vervaardigt het merk Emile Henry hoogwaardige keukenproducten en oa keramische ovenschalen. Als u op zoek bent naar een ovenschaal met een hoge weerstand, vindt u het merk Emile Henry op Cuisineetcocotte!

Bent u op zoek naar een RVS of aluminium ovenschaal, dan is een schaal van Scanpan wat u zoekt! Scanpan is een Deens merk dat aanwezig is in meer dan 45 landen. De materialen die gebruikt worden bij het vervaardigen van ovenschalen zijn duurzame materialen maar ook goed voor het milieu.

Kijkje in het assortiment!