Menu
Menu

Alles over Coravin

Coravin

Genieten van een heerlijk glas wijn zonder gelijk de hele fles op te moeten drinken, dat is wat Greg Lambrecht graag wilde. Greg Lambrecht is een enorme wijnliefhebber met een passie voor innovatieve technologie. Deze twee interesses heeft hij samengebracht in het bedrijf Coravin.

Met Coravin wilde Greg Lambrecht de manier waarop wijn geserveerd, verkocht en gedronken wordt veranderen. Omdat hij graag een glas wijn wilt kunnen drinken zonder de fles open te moeten maken, ontwierp hij een innovatief wijnsysteem waarmee de u een glas wijn kunt inschenken, zonder de kurk eruit te halen.

Coravin is een klein bedrijf, vol met andere wijnliefhebbers die dezelfde passie hebben als oprichter Greg Lambrecht. Inmiddels verkoopt Coravin de wijnsystemen aan mensen die enthousiast zijn, wijnwinkels en restaurants. Hiervoor is het wijnsysteem ook een goede toevoeging omdat ze zo wijnen kunnen laten proeven voor ze de fles openmaken.

Coravin blijft liefde voor wijn met innovatieve technologie combineren door dit wijnsysteem te blijven ontwikkelen. Zo zijn ze nu al begonnen met het gebruiken van een app voor het wijnsysteem. Lees hieronder meer over het innovatieve wijnsysteem van Coravin.

Het Coravin wijnsysteem

Het Coravin systeem

Het wijnsysteem van Coravin zorgt ervoor dat u een glas wijn kunt inschenken zonder de wijnfles te moeten ontkurken. Het wijnsysteem maakt het mogelijk om verschillende wijnen te proeven en te ontdekken, zonder dat u gelijk een hele fles op moet drinken. Het inschenken van wijn met dit wijnsysteem gaat via een naald en een capsule met gas. U plaatst het wijnsysteem op de fles met de knijpers. In het systeem zit een capsule met gas en een dunne holle naald. U kunt de naald door de kurk heen prikken. Als u de fles schuin houdt en op de hendel drukt wordt er Argon gas bijgevoegd. Dit zorgt ervoor dat de wijn door de naald wordt ingeschonken. Als u de wijnfles weer rechtop zet, kunt u de naald er weer uit trekken. Soms kan het zijn dat er wat wijn meekomt door de kurk maar dat droogt snel weer op en de kurk blijft goed afgesloten. Nu kunt u genieten van een heerlijk glas wijn.

Coravin wijnsysteem gebruiksaanwijzing

De wijn inschenken

Een wijnsysteem van Coravin is een innovatief systeem waar u mogelijk even aan moet wennen. Mocht u geïnteresseerd zijn in een wijnsysteem van Coravin of heeft u er al een maar u wilt graag extra uitleg over hoe u het systeem gebruikt, staat hieronder een video van Coravin. In deze video is een uitleg te vinden over hoe u het gebruik en het systeem precies in zijn werk gaat. Dan weet u zeker dat u het wijnsysteem goed gebruikt en kunt u heerlijk en volop genieten van een glaasje wijn. Bekijk snel deze handige uitleg.Het Coravin systeem schoonmaken

Het wijnsysteem is niet alleen een makkelijk systeem om uw wijn mee in te schenken, ook is het eenvoudig schoon te maken. Als u de naald verwijdert, kunt u het wijnsysteem afspoelen onder de kraan. Laat het water via het schenkstuk door het systeem spoelen. Als u dit heeft gedaan, kunt u de naald er weer opzetten en haalt u de hendel over voor het gas zodat u zo ook de naald schoon spuit. Droog het wijnsysteem gewoon met een zachte doek.

Een greep uit het assortiment van Coravin