Menu
Menu


Geschiedenis Peugeot

De familie Peugeot begon in 1810 met de productie van stalen banden en veren. 30 jaar later in 1840 werd de eerste koffiemolen, gemaakt van hout en plaatstaal, geïntroduceerd. In 1874 produceerde Peugeot de eerste tafelpepermolen zoals we deze vandaag kennen.

Door de jaren heen zijn er steeds meer peper- en zoutmolens door Peugeot geïntroduceerd. In de jaren 50 zijn de modellen hostellerie en Auberge op de markt gebracht. Deze twee klassiekers zijn nog steeds in de catalogus van Peugeot te vinden. De meest iconische peper- en zoutmolen ontwerp is het model Paris, geïntroduceerd in 1987. Hier is tegenwoordig de grootste collectie van beschikbaar.

De eerste elektrische peper- en zoutmolen van Peugeot kwam uit in 1997, model Laval. Met deze technologie werd het mogelijk om met een hand gebruik te maken van de peper- of zoutmolen. Kort daarna in 2004 is ook de u'Select technologie aan de pepermolens toegevoegd. Dit systeem zorgt ervoor dat u zelf de maalgraad kan instellen en de smaak in uw gerecht kan bepalen tot in perfectie.

Wat voor peper- en/of zoutmolen heeft u nodig?

Klassiek

De Klassieke peper- en zoutmolens van Peugeot zijn geschikt voor u als u een traditionele ervaring wil bij het gebruik van een pepermolen. De klassieke peper- en zoutmolens zijn simpel van design en zijn op een gemakkelijke manier te gebruiken. Het maalwerk van de peper- en zoutmolen is zorgvuldig ontworpen. Peugeot vindt de kwaliteit van het maalwerk zo goed dat ze de garantie geven dat het maalwerk levenslang meegaat. De molens zijn in hout, acryl, roestvrij staal en andere materialen beschikbaar.

Elektrisch

Elektrische peper- en zoutmolens werken in principe hetzelfde als de klassieke molens die u gewend bent. Het verschil zit in de manier hoe u de molen hanteert. Bij de klassieke molen maakt u zelf de draaibeweging zodat uw specerijen worden vermaalt. Bij een elektrische peper- en zoutmolen wordt dit gedaan door een elektrisch motortje. Dit betekent dat u eenvoudig uw peper- en zoutmolen kan bedienen met één hand door alleen de knop in te drukken.

U-select

Peper- en zoutmolens voorzien van U-select geven u de optie om met uiterste nauwkeurigheid zelf de maalgraad van uw molen in te stellen. U kunt met U-select kiezen tussen de meest onregelmatige of juist de fijnste kleinste korrels zodat u uw gerecht de beste smaak kan geven. Deze grofheid is bij elke U-select molen eenvoudig aan te passen. U kunt peper- en zoutmolens met U-select verkrijgen in zowel de klassieke als de elektrische modellen.

Series van Peugeot

Peugeot Paris

Het model Paris van Peugeot is misschien wel een van de meest iconische peper- en zoutmolen ooit. Het model werd in 1987 ontwikkeld en past tegenwoordig nog steeds op elke diner tafel. De modellen van Paris zijn in de meeste vormen en maten beschikbaar en als u graag trouw wilt blijven aan traditie is deze zeker aan te raden. U kunt met de onderste knop naar het assortiment.

Peugeot Bistro

De peper-en zoutmolens van de Bistro collectie zijn net als andere collecties gegarandeerd van top kwaliteit en lange levensduur. Deze molens zijn echter compacter en hebben nog steeds dat prachtige klassieke design. Ze zijn verkrijgbaar in hout, kunststof en roestvrij staal.


Peugeot Tahiti

Peugeot Tahiti heeft in vergelijking met andere peper- en zoutmolens uit de collectie een uniek design. Peugeot Tahiti geeft door haar prachtige ontwerp een prachtige sfeer af op uw eettafel. Het is dan ook zeker aan te raden om zowel de Tahiti peper- als de zoutmolen samen op tafel te zetten. Net als andere molens zijn deze producten gemaakt van top kwaliteit en gaan deze mee voor een lange periode.

Ook van Peugeot

Peugeot Messen

De messen van Peugeot zijn voorzien van ongekende kwaliteit. De messen zijn gemaakt van exclusief staal wat zorgt voor de ultieme bescherming tegen corrosie. Door de geavanceerde productietechniek die wordt toegepast op het staal wordt u gegarandeerd van een geweldige snijervaring. Peugeot vereenvoudigd met de messen uw alledaagse leven.

Peugeot Flesopener

Naast de iconische klassieke kurkentrekker van Peugeot heeft het merk nieuwe flesopeners ontwikkeld om ontkurken te vereenvoudigen. Met het slimme mechanisme van de kurkentrekkers zult u met de flesopeners van Peugeot een oplossing vinden voor elke fles. Kookexpert biedt een ruim assortiment aan van flesopeners van Peugeot.

Peugeot Decanteerkaraf

De stijlvolle karaffen van Peugeot heeft u nodig wanneer u echt indruk wil maken op uw gasten. Met de elegante designs zijn het een kunstwerken elke tafel. Het zal onmogelijk voor u worden om uw ogen ervan af te houden. De karaffen van Peugeot zijn geschikt voor het schenken van allerlei verschillende soorten wijnen.

Peugeot Nootmuskaatmolen

De nootmuskaatmolens van Peugeot zijn de perfecte manier om de smaak van muskaatnoten in uw gerechten te laten leven. Peugeot zorgt ervoor dat de noten perfect worden fijn geschaafd. Net als de peper- en zoutmolens zijn deze gemaakt van de beste kwaliteit. Met de prachtige designs past elke molen perfect in uw huishouden.

Een greep uit het assortiment: