Menu
Menu

Alles over Peugeot


Geschiedenis Peugeot

De familie Peugeot begon in 1810 met de productie van stalen banden en veren. 30 jaar later in 1840 werd de eerste koffiemolen, gemaakt van hout en plaatstaal, geïntroduceerd. In 1874 produceerde Peugeot de eerste tafelpepermolen zoals we deze vandaag kennen.

Door de jaren heen zijn er steeds meer peper- en zoutmolens door Peugeot geïntroduceerd. In de jaren 50 zijn de modellen hostellerie en Auberge op de markt gebracht. Deze twee klassiekers zijn nog steeds in de catalogus van Peugeot te vinden. De meest iconische peper- en zoutmolen ontwerp is het model Paris, geïntroduceerd in 1987. Hier is tegenwoordig de grootste collectie van beschikbaar.

De eerste elektrische peper- en zoutmolen van Peugeot kwam uit in 1997, model Laval. Met deze technologie werd het mogelijk om met een hand gebruik te maken van de peper- of zoutmolen. Kort daarna in 2004 is ook de u'Select technologie aan de pepermolens toegevoegd. Dit systeem zorgt ervoor dat u zelf de maalgraad kan instellen en de smaak in uw gerecht kan bepalen tot in perfectie.

Wat voor peper- en/of zoutmolen heeft u nodig?

Klassiek

De Klassieke peper- en zoutmolens van Peugeot zijn geschikt voor u als u een traditionele ervaring wil bij het gebruik van een pepermolen. De klassieke peper- en zoutmolens zijn simpel van design en zijn op een gemakkelijke manier te gebruiken. Het maalwerk van de peper- en zoutmolen is zorgvuldig ontworpen. Peugeot vindt de kwaliteit van het maalwerk zo goed dat ze de garantie geven dat het maalwerk levenslang meegaat. De molens zijn in hout, acryl, roestvrij staal en andere materialen beschikbaar.

Elektrisch

Elektrische peper- en zoutmolens werken in principe hetzelfde als de klassieke molens die u gewend bent. Het verschil zit in de manier hoe u de molen hanteert. Bij de klassieke molen maakt u zelf de draaibeweging zodat uw specerijen worden vermaalt. Bij een elektrische peper- en zoutmolen wordt dit gedaan door een elektrisch motortje. Dit betekent dat u eenvoudig uw peper- en zoutmolen kan bedienen met één hand door alleen de knop in te drukken.

U-select

Peper- en zoutmolens voorzien van U-select geven u de optie om met uiterste nauwkeurigheid zelf de maalgraad van uw molen in te stellen. U kunt met U-select kiezen tussen de meest onregelmatige of juist de fijnste kleinste korrels zodat u uw gerecht de beste smaak kan geven. Deze grofheid is bij elke U-select molen eenvoudig aan te passen. U kunt peper- en zoutmolens met U-select verkrijgen in zowel de klassieke als de elektrische modellen.

Series van Peugeot: