Menu
Menu

Is mijn Peugeot molen kapot?

Zelf uw Peugeot molen maken


Voor elk soort kruiden en specerij heeft Peugeot een speciaal mechanisme ontworpen. Wanneer uw peper- of zoutmolen niet meer werkt, kunnen er natuurlijk een aantal dingen aan de hand zijn. Om erachter te komen wat er mis is, is het belangrijk om een aantal stappen voor uzelf te doorlopen. U moet bijvoorbeeld controleren of:

  • uw molen nog voldoende specerijen erin heeft zitten

  • de specierijen die u in de molen gestopt heeft geschikt zijn voor dit maalwerk

Op deze pagina zullen wij u een eindje op weg helpen met verschillende molens en specerijen, en zullen we u helpen om uw molen weer aan de praat te krijgen.


Welke kruiden en specerijen moet ik gebruiken?


Welke peperkorrels?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw Peugeot pepermolen willen wij u adviseren om peperkorrels te gebruiken met een diameter die kleiner is of gelijk aan 6 millimeter. In een Peugeot pepermolen kunt u zwarte, witte en groene pepers malen. Rode peperkorrels kunnen ook gemalen worden in een Peugeot pepermolen, echter mogen deze dan maximaal 15% van de mengeling met een van de andere drie soorten zijn.

Welk zout?

Om uw Peugeot zoutmolen zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken adviseren wij om zoutkorrels te gebruiken met een diameter van 4 millimeter of om te kiezen voor grof droog zout (droog zeezout of steenzout).

Gebruik de Peugeot zoutmolens niet voor het malen van peper of andere kruiden en specerijen of vochtig zeezout. Voor vochtig zeezout heeft Peugeot een speciaal maalwerk ontwikkeld welke metalen corrosiebestendig zijn.


Wat als mijn molen nog steeds niet werkt?

-
Heeft u een normale peper- en/of zoutmolen van Peugeot en doet deze het nog steeds niet terwijl u de juiste specerijen gebruikt en de molen goed in elkaar zit? Dan is het handig om contact op te nemen met de klantenservice, dit kan door te bellen naar 013-3030062 of te mailen naar klantenservice@etrias.nl. Heeft u een elektrische molen of een Guérande zeezoutmolen? Lees dan nog even verder!


Elektrische molen

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer uw elektrische peper- en/of zoutmolen van Peugeot niet meer werkt. Hopelijk kunt u het snel oplossen door onderstaande stappen te doorlopen.

De verlichting werkt niet meer
- Controleer of de contacten van het vat en het motorblok schoon zijn en reinig ze, indien nodig, met een droge doek
- Controleer of het lampje aanwezig is:
-- Het lampje is wel aanwezig maar misschien niet goed aangebracht: verwijder deze en breng deze opnieuw aan
-- Het lampje is niet aanwezig of kapot: vervang het lampje door een nieuw lampje dat bij aankoop meegeleverd is

De motor werkt, maar de molen maalt niet
- Controleer of er genoeg peper en zout in het vat zit
- Controleer of u de juiste specerijen/kruiden gebruikt voor het maalwerk

De motor doet het niet meer
- Vervang de batterijen.

Mocht uw molen hierna nog steeds niet malen? Dan kunt u contact met ons opnemen zodat wij u, samen met Peugeot, verder kunnen helpen aan een werkende molen.

Guérande zeezoutmolen

Vochtig zeezout moet niet te nat zijn, anders is het niet meer te malen. Is dit wel het geval dan kunt u het zout het beste 24 tot 48 uur laten drogen aan de lucht. Mocht er daarna toch nog steeds niks uit de molen komen, controleer dan of het vochtige zout niet is blijven plakken door het knopje los te draaien en er zachtjes tegenaan te kloppen. Heeft u hierna nog steeds klachten over het malen? Dan kunt u onze klantenservice contacteren voor extra hulp.

Schoonmaken

Het is van belang dat uw Peugeot peper- en zoutmolens schoon zijn om goed te kunnen malen en de specerijen de beste smaak te laten geven aan uw gerechten. U kunt uw peper- en zoutmolens gemakkelijk zelf reinigen. Dit kunt u doen door met een iets vochtige en zachte doek de molen schoon te maken. Gebruik hierbij nooit reinigings- of andere middelen, dit kan de molens beschadigen. Dompel uw molen ook nooit in een vloeistof en zet hem niet in de vaatwasmachine, hierdoor gaat hij kapot.


Een greep uit ons assortiment
-