Menu
Menu

Alles over Scanpan

Over Scanpan

Alles over scanpan

Alles over Scanpan

Van het huishouden tot professionele keukens, Scanpan maakt tijdloze en functionele keukenartikelen sinds 1956. Scanpan is gespecialiseerd in aluminium pannen met een anti-plaklaag. Maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een groot merk met verschillende keukenproducten zoals messen, snijplanken peper-en zoutmolens, tajines en meer.

De pannen en het keukengerei van Scanpan is allemaal milieuvriendelijk. Zo wordt er gebruik gemaakt van 100% gerecycled aluminium van bierblikjes en fietsen. Scanpan vindt dat goed eten gemaakt hoort te worden in en met goede producten met een hoge kwaliteit. De producten van Scanpan blijven door speciale technieken in het productieproces erg lang goed waardoor u nog lang van de keukenartikelen kunt genieten. Dit maakt de producten van Scanpan duurzaam en milieuvriendelijk.

Scanpan houdt de productie van haar producten goed in de gaten om ervoor de zorgen dat de producten een hoge kwaliteit hebben maar ook eerlijk worden gemaakt. Zo houden ze de productie in Denemarken waardoor ze alle controle en inzichten hebben op het proces. Met de producten van Scanpan maakt u uw keuken helemaal af. De anti-plak producten van Scanpan bieden eerlijkheid, zijn milieuvriendelijk en gaan enorm lang mee. Zoals Scanpan zegt: "For the love of good food".

De verschillende series van Scanpan

De series van Scanpan

Scanpan is gespecialiseerd in pannen maar heeft ook een ruim assortiment aan ander keukengerei. Dit assortiment is onderverdeeld in verschillende series. De series die u kunt vinden op Kookexpert zijn de Scanpan Classic, Scanpan CTX, Scanpan Impact, Scanpan Fusion 5, Scanpan Maitre D, Scanpan IQ, Scanpan Pro IQ. Alle producten zijn van hoge kwaliteit en even goed. Scanpan combineert prachtig design met functionaliteit en comfort. De pannen en keukengerei staan prachtig in uw keuken, maken koken een stuk makkelijker dankzij fijne handvatten en materiaal, daarnaast zijn ze zeer eenvoudig om schoon te maken en te houden. Op deze pagina kunt u verdere informatie vinden over de verschillende series die er te vinden zijn.

Scanpan Classic

Deze serie bestaat uit messen, steelpannen, grillpannen, braadpannen, wokpannen, pannenkoekenpannen en sauteerpannen. Alles wat u nodig heeft om een heerlijke maaltijd klaar te zetten. Deze collectie heeft een elegante maar toch minimalistische uitstraling waardoor ze bij elke keukenstijl passen. Met deze collectie van Scanpan heeft u een prachtige set pannen en messen maar kunt u wel uw persoonlijke keukenstijl behouden. Daarnaast is deze collectie enorm duurzaam dankzij het materiaal en productieproces. Door de anti-plaklaag en anti/aanbaklaag zijn de pannen makkelijk schoon te maken. De messen uit deze serie zijn gemaakt van Duits staal en optimaal getest op functionaliteit en kwaliteit.

Scanpan CTX

Deze ultieme Deense collectie is speciaal ontworpen voor koks en kokkinnen die kwaliteit heel belangrijk vinden en houden van koken. Het ontwerp van de pannen is gericht op functionaliteit en comfort. De pannen zijn daarom ook zeer gebruiksvriendelijk .Deze pannen gaan erg lang mee dankzij de duurzame producten waarvan het is gemaakt. De speciale constructie uit speciale stalen en aluminium zorgt dat deze serie een extreem hoge kwaliteit heeft. De pannen zijn helemaal PFOA en PFOS vrij waardoor de pannen veilig en enorm duurzaam zijn. De pannen zijn deels gemaakt van aluminium wat ervoor zorgt dat de hitte in de pan gelijkmatig blijft. Met deze heerlijke pannen maakt u van het koken een feestje.

Scanpan Impact

Eten koken wordt een luxe met de pannen van de Impactie collectie van Scanpan. De Impact serie bestaat uit heerlijke pannen die alles bieden wat u nodig heeft om een heerlijke maaltijd te kunnen bereiden met het gemak van hoge kwaliteit pannen. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel makkelijk om schoon te maken. De pannen van de Impect serie beschikken over alle eigenschappen die u kunt verwachten van Scanpan: een hoge kwaliteit, functioneel design en een enorm fijne en goede kookervaring. De constructie van de pannen zorgt voor ultieme functionaliteit en comfort. De pannen zijn voornamelijk van aluminium. Dit zorgt ervoor dat de pan de hitte goed weet te verspreiden en behouden.


Scanpan Fushion 5

Fushion 5 is een 5 lagen plaat van staal en aluminium, dat is omgevormd in een pan. De lagen bestaan uit staal en aluminium aan de binnenkant voor het regelen van de hitte en aan de buitenkant weer staal als bescherming. De kook- en braadpannen van de serie Fusion van Scanpan heeft een heel minimalistisch design zonder randjes waar etensresten aan of onder kunnen blijven hangen. Dit zorgt ervoor dat de pannen uitstekend schoon te maken zijn. Vaak duurt het bij pannen even voor ze zijn verwarmd, maar bij de pannen van Fusion 5 niet. Het aluminium in de pan loopt over bodem en zijkanten waardoor de pan gelijk warm is. Dit bespaart tijd en energie. De pannen hebben een mooie glanzende uitstraling.Scanpan Maitre D

Deze serie heeft een ruim assortiment aan pannen, messen, snijplanken, ophangsystemen en meer. Deze serie heeft een hele elegante vormgeving en oogt heel chic dankzij de kleuren zilver, brons, hout en rosé. Met de producten van deze serie kunt u koken en serveren in stijl. De pannen zijn gemaakt van uitstekend staal en aluminium. De handvatten zijn van materiaal waar uw vingerafdrukken niet zichtbaar op blijven en de handvatten blijven langer koel waardoor u ze gewoon kan blijven vastpakken. De snijplanken zijn van Amerikaans, met olie behandeld, hout. Het Deense ontwerp is gemaakt door Jacob Leth-Espensen. De messen zijn enorm scherp en van Duits staal en Japans geïnspireerde handvatten die bijdragen aan optimaal comfort en het realiseren van perfectie.


Scanpan HaptIQ

Scanpan HaptIQ

Deze excellente pannen van Scanpan zijn optimaal getest waardoor de hoogwaardige kwaliteit van de pannen gegarandeerd worden. Deze pannen zijn van voorzien van een praktische anti-aanbaklaag van strataniom+.100% De pannen zijn van lichtgewicht en zijn geluidloos dankzij een fijne coating. Deze coating bestaat uit verschillende lagen die samensmelten tijdens het productieproces. Met deze pannen kunt u gemakkelijk elk soort gerecht bereiden en genieten van een heerlijke en gemakkelijke kookervaring. Bekijk snel het assortiment van dit mooie Deense keukendesign om uw keuken af te maken en het ultieme comfort van deze serie toe te passen op uw kookkunsten.Scanpan Pro IQ

De pannen van de Pro IQ collectie zijn van hoogwaardige kwaliteit en bieden enorm veel comfort tijdens het koken maar ook daarna. In deze collectie kunt u pannen vinden voor koken, bakken, braden, grillen en wokken. Zoals de andere pannen zijn ook de pannen van deze serie gemaakt van aluminium en staal. Deze pannen zijn daardoor enorm goed in het verdelen van de hitte, snel heet genoeg raken maar ook het beschermen van uw pan. De pannen beschikken over een hittebestendig handvat van roestvrijstaal. De Deksels zijn gemaakt van stoom ventilerend glas. Dit alles zorgt ervoor dat de pannen van de Scanpan serie Pro IQ geweldige pannen zijn die bijdragen aan veel comfort in de keuken. Bekijk snel de pannen in het assortiment.


De coating van Scanpan


De anti-aanbaklaag van Scanpan

Wereldwijd staat het merk Scanpan bekend om haar pannen met de enorm goede anti-plaklaag en anti-aanbaklaag. Deze blijft Scanpan dan ook continu innoveren om de laag zo steeds beter te maken. Na een lange weg innoveren en testen met anti-plaktechnologie heeft Scanpan eindelijk een coating ontwikkeld genaamd Stratanium. Het resultaat van Stratanium is een buitengewoon goede anti-aanbaklaag waarmee ze winnen van alle andere pannen met anti-aanbaklagen.


Het is niet zomaar een laag die over de pan zit. De coating is opgebouwd uit 5 verschillende soorten lagen. Door de coating uit zoveel lagen te maken zorgt Scanpan ervoor dat de het anti-aanbak effect met 30% vergroot en de laag is 30% sterker en duurzamer. De pannen gaan namelijk langer mee dankzij deze laag. Daarnaast kunnen de pannen gewoon in de afwasmachine. De Stratanium laag op de pannen zorgt voor veel meer kookcomfort en gemak.

Alles over scanpan