Menu
Menu

Over Zieher

Zieher glaswerk

Zieher glas

In het glaswerk van Zieher ontmoetten innoverend design en verfijnd vakmanschap elkaar. Bij het hoogstaande merk Zieher draait alles op topkwaliteit vakmanschap in combinatie met een van de meest innovatieve en beste glasblazerijen in de wereld. Ieder glas wat het merk maakt is uniek en met de hand gemaakt van loodvrij kristallijn glas. Het glas wordt volgens de traditionele methode geblazen. Hierdoor hebben de glazen niet alleen een perfect design maar zorgen ook voor een maximaal aroma en ontwikkeling van de wijn. Het glas betovert het licht, de kleuren van de wijn en visuele diepte, u kunt uw ogen niet van het glas af wenden. Al uw zintuigen worden geprikkeld, een glas zoals dit heeft u nog nooit gezien.

Zieher wijnglazen

Het merk Zieher is uiterst bekend om zijn bijzondere wijnglazen. De wijnglazen zijn op een speciale manier geblazen waardoor ze perfect de juiste aroma's vrij laten komen. Zo dat u volop kunt genieten van uw favoriete wijn. De opening van het glas zorgt voor een bepaalde hoeveelheid van zuurstof die in de wijn kan komen. Hierdoor komen de juiste stoffen wat los die zorgen voor een optimale smaak van de wijn en zorgt voor een extra geurbeleving, ook tijdens het drinken.

Zieher Vision


In deze serie aan glazen vindt u een mooi aanbod aan glazen, onder ander water-, wijn- en coctailglazen. Er wordt in de serie geen verschil gemaakt tussen witte wijn en rode wijnglazen, de glazen zijn namelijk thematisch of karaktergebonden. Welk glas het beste bij uw favoriete wijn past, kunt u terug zien in de naam van het glas en natuurlijk in de beschrijvingen van het product. Wilt u een krachtige wijn harmonieuzer of een tikje levendiger en frisser, dan kiest u het glas met de benaming die het best aan uw eis beantwoordt. Voor iedere wijnsoort is er een passend glas uit de Zieher Vision serie. 

Wijnglas Zieher Vision Fresh 340 ml (2-Delig)

Wijnglas Zieher Vision Intense 640 ml (2-Delig)

Wijnglas Zieher Vision Balanced 850 ml (2-Delig)

FRESH

Door de wijde opening van dit glas kan het koolzuurgas in de wijn zachtjes verdampen. Hierdoor wordt voorkomen dat de aromatische waarneming van de neus wordt verruimd door het koolzuurgas. Het glas biedt het gehemelte een gecentraliseerde aromaconcentratie, hierdoor kan de wijn zijn voortreffelijke levendige, verfrissende en lichte karakter tot uitdrukking brengen.

INTENSE

De taps toelopende hals van dit glas versterkt de aromamoleculen, die positief uit het glas geslingerd worden. De zuurgraad is harmonieus gestructureerd in het fruitboeket, en completeert het weelderige totaalgevoel van kracht. Het glas zorgt voor een intensieve oxidatie, waardoor het ideaal is voor elke wijn die kan worden gedecanteerd of in karaffen kan worden geserveerd.

BALANCED

Een perfect glas voor wijn die vanwege zijn gevoelige structuur niet gedecanteerd mag worden, maar toch veel lucht nodig heeft. Dit kristal straalt pure consonantie uit. Zelfs bij disharmonische wijnen slaagt het erin een geconcentreerde en uiterst elegante indruk te maken. Dit glas maakt van wijn een complete aromatische ervaring, zonder te overdrijven.

Zieher decanteerkaraf


Zieher heeft verschillende series decanteerkaraffen. De decanteerkaraf zorgt ervoor dat een lekkere wijn goed gedecanteerd wordt voordat deze wordt geschonken. Zo komt er voldoende zuurstof bij de wijn zodat hij goed tot zijn recht komt. Iedere karaf heeft eigen kenmerken waardoor de wijn op verschillende manieren blootgesteld wordt aan de zuurstof. Zo is er de DOPPIO, EDDY en STAR karaf. Hier onder worden deze soorten decanteerkaraffen van Zieher verder toegelicht.

Decanteerkaraf Zieher Doppio 1,75L

Decanteerkaraf Zieher Eddy Mini 800 ml

Decanteerkaraf Zieher Star Mini 700 ml

DOPPIO

Bij het inschenken in de "Doppio" decanteerkaraf wordt de wijn verdeeld over twee niveaus, waardoor aantrekkelijke visuele effecten ontstaan en het zuurstofcontact van de wijn door het aanzienlijk vergrote oppervlak wordt gemaximaliseerd. De verdeling in twee blijft ook bij het uitschenken behouden en intensiveert de ventilatie door extra wervelingen.

EDDY

In de "Eddy" decanteerkaraf maken de wijnen een ontwikkeling door in smaak en structuur door te circuleren en met veelvuldige wervelingen in een time-lapse. Binnen enkele seconden ondergaat de wijn een ademhaling, die normaal pas na een decanteerproces van enkele uren kan worden bereikt.

STAR

De individuele ster in het midden van de "Star" decanteerkaraf integreert de zuurstof in het inwendige van de wijn door zachte schommelingen. De wijn ontwikkelt het aroma zeer zacht en evenwichtig van binnenuit en niet, zoals bij andere decanteerders, alleen aan de oppervlakte.

Ons Zieher assortiment