Menu
Menu

Beste koekenpan

Materiaal koekenpan

Aluminium koekenpan

Aluminium is een sterk materiaal dat gewaardeerd wordt om het lichte gewicht. Het voornaamste voordeel van aluminium buiten het lichte gewicht is het feit dat dit materiaal een zeer sterke geleider van warmte is. Aluminium wordt dan ook vaak verwerkt in de bodem van andere soorten pannen.


+Sterke geleider+Licht van gewicht

-Niet vaatwasserbestendig-Minder geschikt voor gas en inductie

Gietijzeren koekenpan

Gietijzer is in staat om warmte zeer goed vast te houden en te verspreiden over de gehele pan. Hierdoor kookt u extra duurzaam. Het materiaal wordt verkregen door een omsmelting van meerdere materialen, waaronder ruw ijzer. Een gietijzeren pan is vaak wat zwaarder en is vaak voorzien van een zwaar deksel.

+Zeer sterke geleider+Duurzaam koken

-Relatief zwaar-Relatief langzaam warm en afgekoeld

RVS koekenpan

RVS is een fijn materiaal dat geschikt is voor vele warmtebronnen. Roestvrij staal is een legering van voornamelijk chroom, ijzer, nikkel en koolstof. Men spreek van zeer hoge kwaliteit RVS wanneer het RVS 18/10 betreft, dat uit 18% chroom en 10% nikkel bestaat. Een roestvrij stalen pan is eenvoudig te reinigen en vaak vaatwasserbestendig.

+Roestvrij+Bijzonder hygiënisch

-Geen anti-aanbaklaag-Kan zeer heet worden

Keramische koekenpan

Keramiek staat bekend om de sterke warmteverdeling. Het materiaal is geen metaal, maar ook geen polymeer. Voorbeelden van keramiek zijn aardewerk, steengoed en porselein. Door verhitting ontstaat dit materiaal. Een keramieken koekenpan is zeer hard, slijtvast en heeft een sterk isolerend vermogen.

+Natuurlijke anti-aanbaklaag+Zeer hard en slijtvast

-Meestal niet vaatwasserbestendig-Zwaarder dan aluminium pannen

Speciale functies koekenpan

Koekenpan anti-aanbaklaag

Anti-aanbaklagen zijn vaak negatief in het nieuws geweest door giftige stoffen. Dat is verleden tijd door de speciale gezonde anti-aanbaklagen als Thermolon, waarin geen enkele giftige stof is verwerkt. Op deze manier kookt u op een geheel gezonde en duurzame manier.

Koudgrepen

Een warm handvat kan zorgen voor gevaarlijke situaties tijdens het koken. U kunt uzelf lelijk branden aan de hete pan. Om dit te voorkomen beschikken sommige pannnen over speciale koudgrepen die ervoor zorgen dat de handvaten niet warm worden.


Vaatwasserbestendig

Sommige koekenpannen zijn geschikt om te worden gewassen in de vaatwasser. Hierdoor hoeft u uw pan niet langer apart af te wassen van de rest. Hoewel deze koekenpannen vaatwasserbestendig zijn, raden wij voor een langere levensduur toch aan om de koekenpan zo vaak mogelijk met de hand af te wassen.

Onze koekenpan merken

Het gerenommeerde merk BK heeft een rijke historie en is al ruim 150 jaar actief in de kookwereld. Door deze jarenlange ervaring is het merk uitgegroeid tot één van dé merken uit de Nederlandse kookwereld. Het merk staat bekend om zijn zeer hoge kwaliteit en combineert dit met hoge gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor zijn de producten van BK een verrijking voor iedere keuken!

De Buyer is gespecialiseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardig kook- en gebaksvoorwerpen voor professionele koks . Het assortiment omvat een breed scala van materialen en gespecialiseerde producten: staal, roestvrij staal, koper en non-stick aluminium.Het van origine Duitse merk Fissler is een gevestigde naam op het gebied van kookgereedschap. Bij Fissler wordt ieder product vervaardigd met de grootste zorg en vakmanschap. De oersterke producten worden continue aangepast aan de laatste ontwikkelingen en behoeftes.


Het Duitse merk WMF staat vooral bekend om de pannen die het produceert. Het merk heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in de pannen en leveren pannen van hoogwaardige kwaliteit waarin het design ook een erg belangrijke rol speelt.

Duurzame kwaliteit, gevoel voor detail, mooie vormgeving en bijzondere gebruikseigenschappen maken een Habonne pan een onmisbaar product in iedere keuken. Door deze combinatie van eigenschappen kunt u jarenlang genieten van uw Habonne product.

Le Creuset is wereldberoemd om haar prachtige gietijzeren producten. De afgelopen jaren is Le Creuset uitgegroeid tot een volwassen en compleet merk voor in de keuken. Naast het geroemde gietijzer is Le Creuset erin geslaagd een compleet scala aan keukenproducten te ontwikkelen.

BergHOFF heeft als missie om betaalbaar design te maken waar vrijwel iedereen gebruik van kan maken. Het bedrijf onderscheidt zich door haar koekenpannen met een hoge gebruiksvriendelijkheid en met een schitterende uitstraling. Een keuze voor BergHOFF is een keuze voor kwaliteit.

Sola is een bedrijf van Nederlandse bodem dat met name bekend staat om haar prachtige bestek. De producten van Sola worden gemaakt van hoogwaardige materialen en zorgen er hierdoor voor dat ze jarenlang meegaan. Daarnaast biedt Sola een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Prijsklassen koekenpan

Budget koekenpan €

U zoekt een relatief goedkope, eenvoudige koekenpan voor dagelijks gebruik. U wilt hier eenvoudige gerechten zoals een eitje of pannenkoek mee kunnen bereiden en stelt dus geen hoge of specifieke eisen aan de koekenpan. Het beste kunt u dan kiezen voor een koekenpan van merken als Pedrini, BK, Durandal of Habonne. Deze koekenpannen kennen een prima prijs-/kwaliteitsverhouding.

Voordelige keus koekenpan €€

U gebruikt de koekenpan vrijwel dagelijks en wilt een degelijk exemplaar dat lang meegaat. U vindt het niet erg om iets meer te betalen voor kwaliteit en een goed merk. Het beste kunt u dan kiezen voor een koekenpan van BK, Fissler, Le Creuset of een 'groene' koekenpan van GreenPan. Deze topmerken hebben een ruim aanbod koekenpannen van topkwaliteit.

Exclusieve koekenpan €€€

U bent een echte kookliefhebber en wenst alleen het beste van het beste. Het maakt u niet uit als de koekenpan in een hogere prijsklasse valt en wilt er vooral lang en intensief gebruik van kunnen maken. De RVS koekenpannen van Fissler zijn in dat geval een goede optie. Gemaakt van 18/10 roestvrij edelstaal en voorzien van een speciale coating. Enkel voor het allerbeste resultaat in de keuken.

Best verkochte koekenpannen