Pannen kopen


Welke soort pan heeft u nodig?

Kookpan

De kookpan is te verkrijgen in vele maten en is vrijwel altijd te herkennen aan de hoge rand en het (glazen) deksel. Dit laatste onderdeel zorgt ervoor dat u een effectiever kookresultaat kunt behalen door het behoud van vocht en warme lucht in de pan. De meeste kookpannen zijn gemaakt van RVS, staal en aluminium. De kookpan wordt meestal ingezet voor het koken van bijvoorbeeld groenten, pasta en rijst.

Alle kookpannen >

Koekenpan

Eén van de meest voorkomende soort pannen is de koekenpan. Deze pan is te herkennen aan de kenmerkende lange steel en lage bodem. De koekenpan is zeer handig bij het aanbakken van vlees, vis en groenten in korte tijd. Daarnaast kunt u met een koekenpan ook een heerlijk eitje of pannenkoek bakken. De alom geliefde koekenpan is dan ook een vaak gebruikt onderdeel van uw pannenset die kan worden gebruikt voor zowel het ontbijt, de lunch als het diner.

Alle koekenpannen >

Braadpan

In een braadpan maakt u de fijnste en lekkerste gerechten klaar. Deze relatief zware pan is te herkennen aan de wijde afmetingen, de dikkere bodem en het stevige deksel. Voor het braden van vlees, groenten of bijvoorbeeld stoofgerechten kunt u het beste kiezen voor een braadpan van bijvoorbeeld gietijzer of RVS, waarbij warmte en vocht extra goed wordt vastgehouden. Dit proces resulteert in een zeer sappig, smaakvol gerecht en een duurzame manier van koken.

Alle braadpannen>

Wokpan

Voor het roerbakken van vlees, vis en groenten op hoge temperatuur kunt u het beste kiezen voor een wokpan. Deze soort pan is qua afmetingen een maatje groter dan de andere pannen uit uw pannenset en is daarnaast ook te herkennen aan de hoge rand en het lange handvat. De wokpan is vooral bekend door de Oosterse keuken, maar kan ook worden gebruikt voor vele andere gerechten.

Alle wokpannen >

Snelkookpan

De snelkookpan staat garant voor een snelle en effectieve manier van koken. De snelkookpan wordt verwarmd tot wel 100°C, waardoor gerechten sneller klaar zijn. Wanneer u er niet van houdt om lang bezig te zijn in de keuken, biedt de snelkookpan u de mogelijkheid om snel een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Alle snelkookpannen >

Grillpan

De grillpan is uitermate geschikt voor de snelle bereiding van vlees, vis en groente. Deze pan, meestal gemaakt van gietijzer of aluminium, wordt net als de snelkookpan in korte tijd tot een hoge temperatuur verwarmd. Hierdoor bent u in staat om in een kort tijdsbestek uw maaltijd te grillen met de toevoeging van slechts een klein beetje boter of olie.

Alle grillpannen >

Op welke warmtebron kookt u?

Inductie

Inductie kookplaten worden verwarmd door middel van elektromagnetische straling, waardoor u slechts de pan(nen) verwarmd en niet de gehele kookplaat. De voordelen van inductie zijn onder meer de snelle verwarming, gering verlies van hitte, duurzame manier van koken en eenvoudige besturing. Niet alle pannen zijn geschikt voor inductie, aangezien deze kookplaten gebruik maken van een magnetisch veld. Twijfelt u aan de geschiktheid van uw pannen voor een inductie kookplaat? Test dit door een magneetje over de onderkant van uw pan te bewegen.

Pannen voor inductie >

Gas

Een gaskookplaat is een van de meest voorkomende warmtebronnen in ons land. Bij een gaskookplaat wordt de pan rechtstreeks verwarmd door een open vlam, waarvan de uiteinden het warmst zijn. Koken op gas is relatief eenvoudig en is nauwkeurig te sturen. Bovendien reageert een gaskookplaat snel, wat betekent dat deze snel warm of koud is. Let op: wanneer u een pan gebruikt op gas, dan is het mogelijk dat de pan scherpe randen of een bolle onderkant krijgt. Hierdoor is de pan mogelijk niet meer/minder goed te gebruiken op andere warmtebronnen.

Pannen voor gas >

Elektrisch

Wanneer de kookplaat verwarmd wordt door elektriciteit, spreken we van een elektrische kookplaat. Een voordeel van een elektrische kookplaat is het feit dat vrijwel alle pannen geschikt zijn voor deze warmtebron en dat deze relatief goedkoop is in aanschaf. Een van de nadelen van het elektrisch koken is het feit dat deze warmtebron relatief sloom reageert, waardoor de temperatuur niet snel veranderd en lang warm blijft na gebruik.

Pannen voor elektrisch >

Keramisch

Keramische en halogeen kookplaten zijn te vergelijken met de elektrische variant, maar kennen als voornaamste verschil dat de kookplaat van glas is voorzien. Een keramische kookplaat wordt verwarmd door middel van infraroodstraling of een gloeispiraal, waar de halogeen kookplaat verwarmd wordt door een halogeenlamp. Keramische of halogeen kookplaten hebben als voordeel dat deze eenvoudig schoon te maken zijn.

Pannen voor keramisch >

Voor welke kooktechniek zoekt u een pan?

Braden

Het langdurig en geduldig laten garen en stoven van vlees- en visgerechten (ook in combinatie met groenten) noemen we braden. Bij het braden van deze gerechten wordt er eerst kortstondig op hoge temperatuur aangebakken, waarna het proces van stoven volgt. Door het braden van gerechten trekken de diepste sappen het vlees in, waardoor de smaak extra verfijnd en overheerlijk wordt.

Aanbevolen:
- Braadpan (grote gerechten)
- Sauteerpan (kleine gerechten)
- Hapjespan

Bakken

Bij het garen en bruin laten worden van vlees, vis of groenten met olie of boter spreken wij van bakken. Er zijn vele soorten pannen geschikt voor het bakken van deze ingrediënten en de juiste pan kan worden gekozen door te kijken naar het te bereiden voedsel.

Aanbevolen:
- Koekenpan
- Hapjespan
- Sauteerpan
- Braadpan
- Vispan
- Steelpan

Koken

Onder koken verstaan wij het garen van voedsel in water met een temperatuur van 100°C. Er zijn verschillende pannen verkrijgbaar die elk te gebruiken zijn voor het koken van specifieke soorten voedsel. 


Aanbevolen:
- Kookpan
- Soeppan
- Snelkookpan
- Sauspan
- Hapjespan
- Sauteerpan

Stomen

Het boven kokend water in stoom gaar laten worden van voedsel noemen we stomen. Bekend is vooral het stomen van rijst, maar ook andere soorten voedsel als vis, vlees en groenten kunnen gestoomd worden.


Aanbevolen:
- Stoompan
- Sauteerpan (kleine gerechten)
- Hapjespan

Heeft u een voorkeur voor een bepaald merk?

Dit merk uit 1925 staat bekend om haar uitstekende pannen van uitmuntende kwaliteit. Le Creuset staat bekend om het gebruik van geëmailleerd gietijzer, wat zorgt voor heerlijke gerechten.

De Duitse kwaliteit van deze pannen staat garant voor topprestaties. Dit merk met tientallen jaren ervaring zorgt voor plezier en passie in uw keuken.

BK is een Nederlands merk dat al meer dan 150 jaar actief is in de kookwereld. Deze jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat BK momenteel marktleider in Nederland is op het gebied van pannen.

WMF staat bekend om haar innovatieve, smaakvolle pannen welke garant staan voor een hoge kwaliteit en veel kookplezier. Sinds 1853 ervaren gebruikers van WMF-pannen een unieke kookervaring.

Skeppshult staat voor handgemaakte, kwalitatief hoogwaardige producten die voortkomen uit de rijke traditie. Skeppshult staat bekend om de mooie, ambachtelijke gietijzeren pannen.

Voor pannen met een modern design en van hoge kwaliteit bent u bij Habonne aan het juiste adres. Dit kwaliteitsmerk maakt vooral gebruik van RVS, wat zorgt voor een modern, trendy aanzicht van uw keuken.

Best verkochte pannen