Menu
Menu
Type Product
Materiaal
Kleur
Merk
Serie
Geschikt voor
Prijs
Levertijd
Korting

Pannen voor gas

Op deze pagina van Kookexpert kunt u terecht voor alle pannen die geschikt zijn voor een gasfornuis. Heeft u altijd al graag wil koken met beleving en enorm veel plezier? Neem dan een kijkje in ons assortiment waar u de beste kwaliteit pannen kunt terugvinden die speciaal bestemd zijn voor het gasfornuis. Met topmerken zoals: Le Creuset, Berndes en Eva Solo heeft u binnenkort de kans om de lekkerste gerechten te bereiden!

Koekenpan gas

Bent u overgestapt naar het gasfornuis en op zoek naar gas pannen die hier perfect bij passen? Dan heeft Kookexpert het beste aanbod wat perfect aansluit op uw vraag. Door het brede assortiment aan gas pannen is het altijd mogelijk om een pan te kiezen die uitstekend aansluit op uw gasfornuis! Er is keuze uit veel verschillende merken van hoge kwaliteit en tevens zijn de pannen te verkrijgen in diverse kleuren.

Beste koekenpan gas

Waaraan moet een uitstekende koekenpan voldoen? Het is belangrijk bij het kopen van een koekenpan dat de anti-aanbaklaag van hoge kwaliteit moet zijn, want u wilt natuurlijk niet dat u eten aanbakt. Daarnaast is het ook van belang dat er op deze anti-aanbaklaag geen krassen kunnen komen. Wanneer deze laag niet krasvrij is, dan bestaat er de kans dat de anti-aanbaklaag gaat bladderen waardoor het mogelijk is dat er giftige stoffen vrijkomen.

Van welk materiaal moet een koekenpan gemaakt zijn? Er is veel keus als het gaat om de materialen waarvaan een koekenpan gemaakt kan worden. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Om een goede keuze te maken, is het dus van belang dat u goed onderzoek heeft gedaan tussen de verschillen, zodat u een goede keuze kan maken welke koekenpan het beste bij u past.

Ook is het belangrijk dat de koekenpan voor meerdere warmtebronnen is te gebruiken. Wanneer u overstapt van warmtebron, dan bestaat er de mogelijkheid dat uw huidige pannen niet passen of geschikt zijn voor de nieuwe warmtebron. Noodzakelijk is dus om een koekenpan te kopen waarvan de diameter niet kleiner is dan het pitje van uw gasfornuis. Naast de diameter is het ook belangrijk om de hoogte van de pan in de gaten te houden. Kookt u vaak grotere aantallen? Dan is het ook goed om naar de hoogte van de pan te kijken.

Tot slot zijn het gewicht, de handgreep en de deksel ook onderdelen om naar te kijken. Wanneer u een koekenpan dagelijks gebruikt, dan is het fijn dat de pan niet te zwaar is en ook niet wanneer deze helemaal is gevuld met eten. Kijk ook of de pan beschikt over een tweede greep. Een tweede greep maakt het namelijk mogelijk om een zware pan makkelijker op te pakken.

Inductie pan op gas

Is het mogelijk om uw inductie pan te gebruiken op het gasfornuis? Ja, het is zeker mogelijk om uw inductie pan te gebruiken op het gasfornuis. Helaas kan dit niet andersom en zijn er wel een aantal onderdelen waar u op moet letten wanneer u uw inductie pannen gebruikt voor het gasfornuis. Inductie pannen zijn namelijk speciaal ontworpen voor deze warmtebron, in tegenstelling tot andere warmtebronnen. Inductie pannen zijn zo ontwikkeld dat de warmte en hitte perfect verwerkt wordt in de pan. De kookplaat van inductie wordt namelijk helemaal niet warm. De kookplaat verhit de bodem van de pan door middel van straling. Wanneer u de inductie pan gaat gebruiken op het gasfornuis, dan ontstaat er meer warmteverlies dan normaal. Het eten zal dus minder snel warm worden dan dat u gaat koken met inductie.

Wanneer u gaat wisselen van warmtebron en u beschikt over pannen die geschikt zijn voor het gasfornuis en inductie, dan is er een mogelijkheid dat u toch nieuwe pannen moet aanschaffen. Wanneer u met deze pan eerst heeft gekookt op het gasfornuis en u gaat daarna met dezelfde pan koken op een inductieplaat, dan zal u vrij snel gaan zien dat de pan krom trekt. Gaat u overstappen naar een inductie kookplaat of gaat u pannen gebruiken die officieel niet bedoeld zijn voor inductie? Dan kunt u heel gemakkelijk testen of de pan wel is geschikt voor uw inductie kookplaat. Aluminium pannen zijn namelijk pannen die hiervoor wel gebruikt kunnen worden. U kunt dit testen door middel van een magneet tegen de onderkant van de pan te houden. Wanneer de magneet blijft kleven, dan is de pan magnetisch en dus gemaakt van aluminium.