Menu
Menu

Mixologie

Geschiedenis van de mixologie

Cocktailcreatie lijkt zo oud als het bestaan van de mensheid. Tegenwoordig wordt mixologie, de kunst van het creëren van nieuwe drankjes door verschillende smaken te mengen, steeds populairder. Het lijkt niet alleen mensen te interesseren die er hun beroep van willen maken maar ook mensen thuis. Maar waar komt de term mixologie vandaan?

Momenteel zijn er over de hele wereld verschillende cocktails bekend, zowel in naam als ingrediënt. In de 19e eeuw werd het in de Verenigde Staten geïntroduceerd in een weekblad waarin cocktails werden beschreven als "een stimulerende drank samengesteld uit elk type suiker, water en bitters". Vervolgens verschoof de populariteit van mixologie naar Engeland. Hier werd alcohol gemengd met aromaten om zo bepaalde ziektes te kunnen genezen.

Tegenwoordig is de mixologie erg uitgebreid. Er zijn verschillende mogelijkheden om een cocktail te maken en er zijn zelfs alcoholvrije cocktails ontwikkeld. Hierdoor is er voor iedereen een cocktail te maken! We kunnen mixologie nu een kunst noemen, want met de juiste kennis en goede praktijken is het mogelijk om originele en smakelijke drankjes te creëren.

Aandacht voor de glazen:

Voordat u aan de slag gaat en een cocktail maakt, zijn verschillende dingen essentieel. Allereerst moet de juiste aandacht aan het glas besteed worden. Of het nu de vorm is of de temperatuur.