Menu
Menu

Vershoudbakje kopen

Materiaal

Vershoudbakjes zijn gemaakt van verschillende materialen. U kunt kiezen voor vershoudbakjes van glas, kunststof of roestvrij staal. Elk materiaal heeft positieve en negatieve kanten. Hieronder vindt u een vergelijking tussen de verschillende vershoudbakjes op basis van hun materiaal.

Glazen vershoudbakjes

Vershoudbakjes van glas zijn zeer resistent en stevig. ze zijn erg duurzaam waardoor ze meerdere jaren gebruikt kunnen worden. Een ander voordeel van deze vershoudbakjes is dat ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn. U kunt ze probleemloos in de vaatwasser doen.

+ Houdt de geur van voedsel niet vast na gebruik

+ Kan in de oven, magnetron, koelkast en vaatwasser

- Bakje vrij zwaar en moeilijk te dragenKunststof vershoudbakjes

Kunststof vershoudbakjes zijn heel gebruikelijk in de keukenwereld. Veel mensen kopen kunststof vershoudbakjes vanwege hun twee belangrijkste eigenschappen: lichtheid en weerstand. Kunststof voedselbakjes zijn inderdaad erg licht en onbreekbaar.

+ Gemakkelijk te vervoeren

+ Lage prijs

- Ondersteunt de hitte van ovens en magnetrons niet

- Niet geschikt voor vaatwasser i.v.m. kans op vervorming

Roestvrijstalen vershoudbakjes

Vershoudbakjes van staal zijn erg populair omdat ze helpen om voedsel tegen licht te beschermen. In een stalen vershoudbakje blijven producten immers beschermt tegen licht. Hierdoor behoudt het voedsel al zijn kwaliteit en voedingswaarde.

+ Waterdicht en luchtdicht vershoudbakje

+ Onbreekbaar en resistent

- Kan degraderen afhankelijk van het voedsel dat in de doos wordt bewaard

- Niet magetronbestendig


Type vershoudbakjes

De vorm

Er zijn vele vormen vershoudbakjes om uw eten in te bewaren. Of het nu ronde, vierkante of rechthoekige bakjes zijn, het is aan u om het model te kiezen dat het beste bij u past.

Zo kunnen de ronde bakjes gebruikt worden om vinaigrette of kleine sausjes voor het voorgerecht in te bewaren.

Rechthoekige dozen worden vaak gebruikt om restjes van een maaltijd in te bewaren. Daarnaast kunt u, als u van plan bent om te gaan wandelen, uw picknick meenemen in een rechthoekige lunchbox omdat deze makkelijk te vervoeren is.

Vierkante dozen zijn erg populair omdat ze vrij gemakkelijk op te bergen en te stapelen zijn in uw koelkast.

Tot slot is er nog een laatste vorm: dit zijn de hoge vershoudbakjes. Deze worden vaak gebruikt om uw zetmelen zoals bijvoorbeeld pasta en rijst te conserveren. U kunt deze hermetische dozen ook gebruiken om uw meel, uw suiker, uw granen...

De vorm die u kiest voor uw vershoudbakje hangt ook af van uw smaak!

Forme boîtes