Menu
Menu

Bredemeijer theepot schoonmaken

Buitenzijde reinigen

De metalen theepotten zijn zowel aan de binnen als buitenkant goed schoon te maken. De buitenkant van de theepot kan heel makkelijk gereinigd worden. Het enige wat u hier voor nodig heeft is een zachte doek. Met deze doek kan u de buitenzijde opwrijven zodat deze er weer uitziet zoals nieuw. Een milde chroom of koper poets kunt u gebruiken wanneer er kleine krasjes te zien zijn die u niet weg krijgt met een zachte doek.

LET OP!!
Om de buitenkant schoon te maken raden we aan om zeker geen middelen als ontkalkingdmiddelen, schuur of poetsmiddel en chemicaliën te gebruiken. Dit zijn namelijk bijtende middelen en dit kan de theepot aantasten. Het glazuur kan er af gaan, de kleur zal vervagen en in het ergste geval ontstaan er scheuren en barsten.

Binnenzijde reinigen

1. Door het gebruiken van water kan er kalkaanslag in uw theepot komen. Dit ziet u vaak terug door de donkerbruine binnenzijde. Deze kalkaanslag kunt u op verschillende manieren reinigen. Hier leest u hoe u dat het beste kan aanpakken. Allereerst kunt u checken of uw theepot geschikt is voor de vaatwasser. Dat kunt u zien door de volgende tekens die rechts afgebeeld staan. Wanneer het teken aanwezig is dat de theepot geschikt is voor de vaatwasser kan deze daar in schoongemaakt worden.

2. Als de theepot niet in de vaatwasser mag of als dit teken niet te vinden is kunt u het volgende doen om de pot schoon te maken. Waar de buitenkant makkelijk gereinigd kan worden door middel van een doek, heeft u voor de binnenzijde alleen heet water en een afwasborstel nodig om de kalk te verwijderen. Ook hierbij geldt dat u geen sterke middelen moet gebruiken zoals aan de buitenkant. Zorg ervoor dat u geen water of thee in de theepot laat zitten, hierdoor krijgt u minder snel last van kalkaanslag.

3. Wanneer u bovenstaand geprobeerd heeft maar de hardnekkige kalk nog steeds aanblijft kunt u in plaats van vloeibaar vaatwasmiddel een halve tablet voor in de vaatwasmachine in de theepot doen. Voeg hier ook heet water aan toe. Dit moet u een half uur laten inwerken waarna de kalk is losgelaten en u met een zachte afwasborstel de binnenkant kan schoon borstelen. Door dit een paar keer te herhalen wordt uw metalen theepot helemaal als van ouds! Ontdek alle theepotten van Bredemeijer hier!