Menu
Menu

Alles Over Bunzlau Castle

Bunzlau Castle in het kort


Bunzlau Castle is onderdeel van Clip BV. Een bedrijf dat in 1984 is opgericht door Henk en Tet Bakker. Bij Clip BV geloven ze dat iedereen een thuis verdient. Via hun merk Bunzlau Castle proberen ze dan ook een gevoel van thuis te creëren waar iedereen blij van wordt. De Bunzlau Castle collectie wordt volledig met de hand in Europa geproduceerd. Dit doet het bedrijf in samen-werking met partner Ceramika Artystyczna Bolesławiec, om zo de allerhoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Dankzij de uitstekende samenwerking tussen partners en leveranciers is het servies van Bunzlau Castle niet alleen erg mooi voor het oog, ook is het oersterk en geschikt voor gebruik in de vaatwasser, magnetron en oven. Een schitterend merk dat op geen enkele eettafel zal misstaan!

Bekijk hier de volledige Bunzlau Castle collectie >

Bunzlau Castle maakwijzeBunzlau Castle: From clay to cup

Wie bekend is met de producten van Bunzlau Castle weet: het servies van Bunzlau Castle is oersterk. Dit komt door het feit dat de producten van Bunzlau Castle stuk voor stuk met de hand worden gemaakt. Iedere keramische vorm van het merk gaat door minimaal 15 paar handen heen voordat deze het eindresultaat heeft bereikt.

Zo wordt eerst de klei van het servies gedroogd in speciale mallen. Zodra deze klei is uitgehard, worden de mallen verwijderd en worden oneffenheden weggepoetst. Hierna worden de vormen voorzien van de bekende blauwe Bunzlau Castle rand, alvorens deze verdwijnen in de oven om te worden gebakken. Na het bakken worden er vormen en details aangebracht op het servies door middel van sponsjes en penselen. Wanneer het servies volledig gedecoreerd is, wordt er een speciale glazuurlaag aangebracht en worden de producten opnieuw gebakken in de oven. Zo komt het servies er extra sterk uit! Het filmpje hierlangs.

Bunzlau Castle producten

Bunzlau Castle Keukentextiel

Bunzlau Castle heeft een schitterende collectie keukentextiel uitgebracht, die ervoor zorgt dat afwassen weer een feestje wordt. De collectie keukentextiel bestaat uit keukenhanddoeken, theedoeken en pannenlappen in de bekende Bunzlau Castle stijl.

Bunzlau Castle Schalen

Van ruime ovenschalen tot aan vrolijke serveerschaaltjes: de collectie schalen van Bunzlau Castle is enorm. De schalen van Bunzlau Castle zijn mooi te combineren bij de rest van het servies, zodat u in één oogopslag een prachtig gedekte eettafel creëert.


Bunzlau Castle Mokken

De mokken van Bunzlau Castle zijn er in een tal van modellen en patronen. Zo kunt u eindeloos blijven combineren met de rest van uw servies en is er daarnaast ook altijd iets te vinden voor ieder zijn smaak. Neem direct een kijkje in de collectie en kies uw favoriet!

Bunzlau Castle Borden

De borden van Bunzlau Castle zullen op geen enkele eettafel misstaan. De tijdloze uitstraling in combinatie met het sfeervolle design creëren een speciaal gevoel van warmte en gezelligheid in huis. Mix en match zoveel als u wilt!


Een greep uit de collectie van Bunzlau Castle: