Menu
Menu

Alles over Jarsty

Over Jarsty

Het ontstaan van Jarsty

Het Italiaanse merk Jarsty staat bekend om zijn unieke maaltijd box. Het merk is opgericht door Luca Luigi Rodella tijdens de COVID-19 lockdown. Rodella heeft Jarsty ontwikkeld om minder te hoeven koken, maar toch op een gezonde manier te kunnen genieten van heerlijke maaltijden. Jarsty is niet uw normale maaltijd box. U kunt namelijk in de Jarsty box uw maaltijden nuttigen, koken, bewaren en bereiden. De Jarsty box maakt gezond eten alleen maar leuker en gemakkelijker. De boxen van Jarsty worden geproduceerd in Italië en zijn enorm praktisch in gebruik. De boxen van Jarsty zijn vaatwasser- en magnetronbestendig, wat uiteraard ideaal is.

Hoe werkt Jarsty?

Voorbereiding

Zorg dat u de ingrediënten snijdt in de maat die u graag wilt hebben. Plaats vervolgens de gesneden ingrediënten rauw in de container. Zorg ervoor dat het deksel op de container zit en dat de klep van de box gesloten is. Nu kunt u de ingrediënten gaan schudden zodat alles met elkaar wordt gemixt.

Magnetron koken

Vervolgens kunt u de klep openen en de container in de magnetron plaatsen. Hoe lang Jarsty in de magnetron gaat is afhankelijk van welk recept u gaat maken. De meeste recepten van Jarsty moeten zo'n 5 à 6 minuten in de magnetron. Let op: het is per magnetron verschillend hoe hoog het vermogen moet staan. Sommige magnetrons moeten ingesteld worden op 600 watt en anderen juist op 900 watt. Houdt hier dus rekening mee. Hieronder bij de 'microwave test' leest u hoe u kunt controleren of uw magnetron op het juiste aantal watt ingesteld staat.

Voltooiing van koken en vacuüm

Nadat Jarsty in de magnetron heeft gestaan voor een aantal minuten kan Jarsty uit de magnetron gehaald worden en moet de klep gesloten worden. Laat Jarsty op kamertemperatuur afkoelen voor zo'n 5 à 10 minuten. Hierdoor kan het kookproces worden voltooid en vindt er tegelijkertijd een natuurlijk proces plaats waarbij de microbiële belasting vermindert wordt en enzymatische oxidatie plaatsvindt. Na het afkoelen kunt u uw maaltijd consumeren uit de Jarsty box. U kunt er op dit punt ook voor kiezen om uw maaltijd te bewaren. Sluit dan de klep en plaats Jarsty in de koelkast. Hierdoor creëert Jarsty namelijk een vacuüm en blijft uw maaltijd voor maximaal 15 dagen lang goed.

Latere consumptie

Wanneer u ervoor kiest om uw maaltijd later wilt consumeren, moet u de klep van Jarsty openen. Hierdoor wordt namelijk de vacuüm geëlimineerd. Vervolgens plaatst u Jarsty weer in de magnetron voor een aantal seconden tot dat uw maaltijd de gewenste temperatuur bereikt. Om een betere presentatie te hebben van de maaltijd is het belangrijk om Jarsty nog even goed te schudden voordat u het deksel eraf haalt.

Jarsty microwave test

Wanneer u Jarsty in de magnetron plaatst is het belangrijk dat uw magnetron is ingesteld op het juiste aantal watt. Dit kan per magentron verschillen en daarom heeft Jarsty een microwave test die u kunt uitvoeren om te controleren of uw magetron goed is ingesteld. Hieronder leest u welke stappen u moet doornemen.

Stap 1

Vul de Jarsty container met 400 gram koud kraanwater.

Stap 2

Plak de thermometer recht onder het waterniveau.

Stap 3

Plaats het deksel op de container met het ventiel open en plaats uw Jarsty in de magnetron.

Stap 4

Stel het vermogen van uw magnetron ergens tussen de 600 watt en 900 watt en zet de magnetron aan.

Stap 5

Check na 3,5 minuut de kleur van de thermometer zonder de magnetron uit te zetten.

Te hoog vermogen

Wanneer u een rood vierkantje ziet, stop dan de magnetron test. Dit betekent dat het vermogen van uw magentron te hoog is ingesteld. Laat uw Jarsty afkoelen en voer de magnetron test opnieuw uit met een lager vermogen.

Juiste vermogen

Wanneer u na ongeveer 3,5 en 4,5 minuut een groen vierkantje te zien krijgt, zorg dan dat u het vermogen markeert en de tijd vanaf het begin van de test: dit zijn namelijk uw referentiewaarden voor uw magnetron.

Te laag vermogen

Als u na 4,5 minuut nog geen groen vierkantje te zien krijgt, stop de test dan: het vermogen van uw magnetron is dan te laag ingesteld. Zorg ervoor dat u uw Jarsty af laat koelen en voer daarna de magnetron test opnieuw uit met een hoger vermogen.

Koop uw Jarsty