Menu
Menu

Demeyere Duurzaam koken

Over Demeyere

Demeyere duurzaam koken

Het ontstaan van Demeyere

Het merk Demeyere is in het jaar 1908 opgericht in België. Sindsdien is Demeyere een echt famliebedrijf met een grote passie voor koken. Het assortiment van dit merk is dan ook zeer uitgebreid met verschillende collecties pannen en andere benodigdheden voor in de keuken. Dankzij de jarenlange ervaring zijn de producten van Demeyere voorzien van een uitstekende kwaliteit. Hierdoor kunt u een lange tijd genieten van uw Demeyere pan.


Innovaties

In de loop van de jaren heeft het Belgische merk veel innovaties doorgevoerd in haar producten. Denk hierbij aan de nieuwste technieken en materialen om koken nog leuker en makkelijker te maken.

Duurzaam koken met Demeyere


Koken op de juiste kookplaat

Het is belangrijk om de juiste kookplaat te gebruiken die aansluit bij uw pannenset. Er zijn diverse opties, zoals inductie of gas. Een inductie kookplaat is een uitstekende keuze als het gaat om energiezuinig koken, want bij een gasplaat verliest u al 60% van de energie doordat de lucht rondom de pan ook verwarmt wordt. Op een inductie kookplaat bepalen de pannen de energie-efficiëntie tijdens het koken. Demeyere heeft hiervoor de TriplIduc technologie ontwikkelt, waardoor u 30% efficiënter kookt.

Degelijk kookmateriaal

Om verlies van energie tegen te gaan is het van belang om degelijk kookmateriaal te gebruiken. Pannen die zijn kromgetrokken of een andere beschadiging hebben, zorgen er dan ook voor dat er energie verspilt wordt. Deze pannen benutten namelijk niet het volledige vermogen.

Juiste afmetingen voor uw pannen

Pannen met de juiste diameter voor uw kookplaat hebben tijdens het koken een betere energie-efficiëntie. Het is daarom verstandig om de handleiding van uw kookplaat eens door te nemen om duurzamer te koken.

Duurzaam koken Demeyere

Demeyere duurzaam kokenDeksel op de pan

Gebruik tijdens het koken altijd de deksel van uw Demeyere pan. Door een deksel te gebruiken blijft de hitte goed in de pan zitten en wordt het kookpunt ook eerder bereikt. Wanneer het kookpunt bereikt is kan de kookplaat ook op een lagere stand wordt gezet, hierdoor zal u 60% energie besparen tijdens het koken.

Eenpansgerechten

Het bereiden van heerlijke eenpansgerechten is een slimme oplossing om duurzaam te koken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke wok, risotto of maaltijdsoep. Doordat u tijdens het maken van deze recepten enkel één pan nodig heeft, wordt er energie bespaart.

Eten laten nagaren

Benut de warmte van de kookplaat of oven wanneer u deze heeft uitgeschakeld om het eten nog na te laten garen. Zet de kookplaat of oven uit, net voordat het eten gaar is. Door de warmte in de pan zal het kookproces nog even voortduren. Hoelang het eten zal nagaren is afhankelijk van de kwaliteit van uw kookgerei.Gebruik niet teveel water

Tijdens het koken is het voor groentes al voldoende om te garen in stoom. Voeg in de pan dus net genoeg water om stoom te generen en het kookproces zal slagen. Door dit te doen verbruikt u minder water tijdens het koken en bespaart u ook energie. Daarnaast zijn de groentes met deze manier van koken voorzien van meer vitamines en mineralen.

Duurzame pannen

Door het gebruik van een duurzame pan zal er energie bespaart worden tijdens het koken. Een energiezuinige pan mag dan ook niet ontbreken in uw keuken. Duurzaam koken gaat namelijk samen met kwaliteit en een lange levensduur.

Bewaar de restjes

Heeft u na het avondeten nog restjes over van de maaltijd? Bewaar deze dan in de koelkast om er later nog van te genieten. Door de etensrestjes te bewaren bespaart u energie in de keuken, omdat u een andere dag minder of zelfs niet hoeft te koken.

Demeyere duurzaam koken

Het assortiment van Demeyere